dimecres, 5 de desembre del 2012

SOCIALISTES DE CULLERA OFERIXEN UNA XARRADA COL·LOQUI PER A ANALITZAR LA SITUACIÓ ECONÒMICA DE L’AJUNTAMENT I PRESENTAR UNA PROPOSTA DE PLA D’OCUPACIÓ


Major: “nosaltres no hem enganyat als ciutadans”.

Josep Moreno: “Els Pressupostos de la Generalitat Valenciana des de la primera xifra que hi ha en el pressupost fins a l’última són mentida”.

Els pressupostos de la GV són els pressupostos d’una institució pública podrida per la corrupció, absolutament alienada de les prioritats que té esta societat en termes econòmics i en termes socials.

Fabra és un incompetent no sols per a plantar cara a Rajoy sinó per a plantar cara a la banda de presumptes deliqüents en què esta embolicat”.


Ahir dimarts 4 de desembre l’agrupació socialista de Cullera va presentar a la Sala Multiusos del Mercat Municipal de Cullera una xarrada col·loqui per a analitzar la situació econòmica de l’Ajuntament de Cullera i anunciar la presentació d’una proposta de resolució per a l’aprovació d’un Pla d’Ocupació i  per a explicar també  l’impacte dels pressupostos del Consell per al 2013 a la Ribera Baixa.
En l’acte de presentació, al qual  van acudir més de 100 ciutadans de la localitat, van intervindre el Diputat Autonòmic Josep Moreno i el portaveu del Grup Municipal Socialista, Jordi Major.
El portaveu socialista de Cullera Jordi Major va explicar, durant la seua intervenció, la situació econòmica en què es troba l’Ajuntament de Cullera així com les propostes que realitzarà el grup socialista de Cullera des de l’oposició.
Major va criticar que l’ajuntament porta prorrogats els seus pressupostos amb un dèficit que supera els 52 milions d’euros, una xifra que va considerar de molt escandalosa i que es basa en dos grans blocs, el deute bancari i el pagament de les factures a proveïdors més els interessos.

Jordi Mayor
Major va assegurar que, enfront d’això, només es poden fer dos coses, “prendre mesures o el que està fent l’alcalde, deixar que passe el temps a veure si ve algú de fora i li arregla la papereta. Nosaltres pensem que la solució és la primera, agafar el pic i la pala i treballar per a reduir el dèficit al màxim”. En aquest sentit, Major va afirmar que l’agrupació socialista de Cullera ho té més fàcil, “no hem enganyat als ciutadans. Nosaltres plantegem en el nostre projecte electoral un projecte de ciutat global amb unes accions concretes encaminades a reduir el dèficit”.
El programa electoral del grup socialista de Cullera plantejava un pla de sanejament amb deu mesures concretes que, segons va destacar el portaveu municipal, hui en dia encara poden ser aplicades pel govern municipal. “Son 10 mesures d’un pla de sanejament i set mesures de pagament a proveïdors. Esta part Rajoy l’ha esborrat pagant els 21 milions en factures que tènia Sanjuan en els calaixos que més els interessos que sumen més de sis milions d’euros, al poble de Cullera ens costarà 27 milions d’euros la mala gestió del balafiament del senyor Sanjuan”.
El grup socialista de Cullera va presentar un pla d’ocupació l’any 2009 amb la intenció de donar una solució a la gent que en aquell moment estava perdent el treball. Segons va explicar Major, “Aquell pla d’ocupació va ser rebujat en el ple i ha produït que hui, després de quasi tres anys, hi hagen a Cullera 844 aturats més a causa de la mala gestió del PP”.
El grup socialista ha elaborat una proposta a nivell comarcal i local per a la posada en marxa un pla d’ocupació per al municipi de Cullera i que hui dimecres serà registrat en les oficines de l’ajuntament. Segons va destacar Jordi Major, “este pla d’ocupació planteja una resposta immediata per a donar una solució a tota eixa gent que ho està passant malament”.
El pla d’ocupació es desenvolupa en tres grans grups, un primer grup que serà per a desocupats de menys de 25 anys al qual es destinarà el 15% del total d'ajudes que hi haja del total del pla. En aquest grup es posarà especial èmfasi en les persones que tenen una formació acadèmica i que no tenen accés a una primera ocupació, ampliant la formació pràctica d’aquests jóvens titulats i facilitant l’experiència laboral per mitjà de beques de formació per a persones de 20 a 30 anys. “El que plantegem per a este grup serà establir un salari mínim d’uns 600 euros que serà pactat entre l’empresa i l’Ajuntament”, va explicar Major.
Un segon grup està format per aquells desocupats majors de 25 anys i menors de 45, que és el paquet més gran de gent que està en la desocupació, al qual es destinarà el 50% del total de les ajudes. En aquest cas la seua activitat s’exerciria tant en el sector públic com en el sector privat per mitjà de convenis entre les empreses, els ajuntaments i els empleats.
El tercer grup serà per a desocupats majors de 45 anys. Aquests, a causa de la seua dificultat, tota l’ocupació que es puga generar seria més en el sector públic sense tancar les portes a què el sector privat puga emprar a aquest tipus de persones i es destinarà el 35% de les ajudes.
El projecte d’ocupació per a este tercer grup considera que l’empresa que vullga aderirse s’ha d’encarregar de la formació.

Finançament del pla.

Segons va explicar el portaveu socialista de Cullera, Jordi Major, “per les dades econòmiques que tenim del pressupost i per algunes partides que pensem que es poden ajustar pensem que l’Ajuntament de Cullera pot aportar un milió d’euros a aquest pla independentment del que es puga demanar a les administracions superiors com la Generalitat o la Diputació. Tot açò aniria unit a la creació d’un consell econòmic i social de Cullera on estaran representats l’Ajuntament, les centrals sindicals i la representació empresarial del municipi que regularà i donarà forma a aquest pla d’ocupació que és un programa obert”.

També una part del pla d’ocupació fa referència a les mesures de protecció social, que és el que es pot fer en cas d’emergència, inserció sociolaboral dels col·lectius més desfavorits amb programes per a disminuïts físics i psíquics, escoles taller, cases d’oficis, tallers d’ocupació, empreses d’inserció, tallers ocupacionals, programes de garantia social i tallers de formació i inserció laboral.
Una altra part del projecte fa referència a la creació d’una borsa de treball comunitari, el que s’anomena desocupació social, i finalment una ajuda econòmica temporal per a famílies necessitades en situació de desocupació. Una ajuda que, des del pla es contempla, pot estar entre els 400 i 600 euros.
En ultime lloc l’agrupació socialista planteja la modificació de les ordenances fiscals per a aquelles famílies que tinguen tots els seus membres en la desocupació, “pensem que una família que no té recursos no pot fer front a un pagament d’un IBI de fem o d’altres pagaments”.
Segons major “es tracta d’un pla d’ocupació possible per a Cullera que esperem que arribe a més de 120 famílies. “Nosaltres li posarem  a l’alcalde estes solucions damunt de la seua taula perquè les pose en marxa”.

Josep Moreno
Per la seua banda el diputat autonòmic Josep Moreno va explicar els Pressupostos de la Generalitat Valenciana i va afirmar que “els pressupostos de la GV des de la primera xifra que hi ha en el pressupost fins a l’última són mentida”. El diputat autonòmic va explicar que és important que la gent de la Ribera Baixa ho sàpia, “perquè quan uns pressupostos són mentida les conseqüències d’eixa mentida són catastròfiques i açò succeïx perquè la realitat econòmica és encara pitjor que eixos pressupostos”.
Moreno va destacar que els pressupostos de la GV destinaran un 10% menys a esta comarca, “no es va a començar cap obra nova ni cap inversió en esta comarca. La major part del pressupost passat esta sense executar perquè no han tingut diners ni per a executar-ho. Els pressupostos de la GV són els pressupostos d’una institució pública podrida per la corrupció, absolutament alienada de les prioritats que té esta societat en termes econòmics i en termes socials i d’una Generalitat que està intervinguda politicamente”.
Per a Moreno estes reunions tenen com a objectiu mobilizar als ciutadans en defensa de tot allò que està agredint estos pressupostos d’una manera tan directa. Perquè deixen sense inversions als col·legis de la Ribera Baixa, posen en perill la sanitat d’esta comarca i posa en perill el desenvolupament econòmic perquè paralitza les inversions en infraestructures que esta comarca necessitaria per a poder ser comptitiva. “Vull cridar tots els alcaldes del PP d’esta comarca, la mateixa que en les Còrts li faig totes les vegades a Fabra sense èxit i és que diga no a Rajoy i al govern d’Espanya de la seua decisió d’afonar més del que ja està esta terra. Està vist que Fabra no pensa fer-ho és un incompetent no sols per a plantar cara a Rajoy sinó per a plantar cara a la banda de presumptes delicuentes de la que esta embolicat ”.
El diputat Autonòmic va explicar que el nivell d’inversions d’esta comarca esta per davall del nivell d’inversions de la mitjana de de la Generalitat. 64 euros per habitant de la Ribera mentres la mitjana de la Comunitat Valencana està en 763 euros per habitant. “Si els alcaldes d’esta comarca volen eixir al carrer amb la cara alta deuen sumar-se a les posicions del partit socialista dels sindicats i de la societat civil d’esta comarca. Estos pressupostos són insostenibles, una vergonya. L’alcalde de Cullera hauria de dir-li a Fabra que Cullera no pot suportar uns pressupostos que no contemplen ni una sola inversió significativa en turisme. No hi ha res en els pressupostos de la GV perquè Cullera siga més competitiva a nivell turístic”.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada