divendres, 25 d’octubre del 2013

SUECA CELEBRA EL 125 ANIVERSARI DE L´ARRIBADA DE LES GERMANES A L´ASIL D´ANCIANS


 El passat mes d’agost, el Hogar Sagrado Corazón de Sueca, més conegut com a Asil d’Ancians Desemparats, celebrava el 125 aniversari de l’arribada de les germanes. Per esta raó, tant elles, com els seus residents, han volgut organitzar durant estos dies una sèrie d’actes per a commemorar tan important efemèride.
Ahir dijous, a la vesprada, es va celebrar una eucaristia en la capella de l’asil, presidida per En Javier Llopis, vicari episcopal, en la qual va participar el cor de la Unió Musical de Sueca. Al finalitzar, va tindre lloc la presentació del llibre Aniversario 125 años, escrit per Andrés de Sales Ferri, director de l’Arxiu Diocesà de Religiositat Popular. Tot allò que es recapte per les vendes d’esta obra, anirà destinat a la labor de l’asil i, per això, van ser moltes les persones que es van interessar per adquirir exemplars del llibre, els quals van ser dedicats per l’autor. L’alcalde de Sueca, Salvador Campillo, present en les celebracions, va voler també obsequiar les germanes amb una placa commemorativa “en record d’este importantíssim aniversari, i com a agraïment a la labor impagable, altruista i abnegada que realitzen, des de fa tants anys, en la nostra ciutat, tant elles com tots els voluntaris”, va afirmar l’alcalde.
Per a hui, divendres, s’ha previst una Jornada de Portes Obertes, de 10 a 12 hores. A les 17 hores, tindrà lloc la celebració d’una eucaristia, presidida per En Juan José Llorens, rector de Torrent. Participarà també l’Orfeó de Sueca. Demà dissabte, a les 18 hores, tindrà lloc la celebració d’una missa presidida per monsenyor Manuel Ureña, arquebisbe de Saragossa. Participaran en la celebració la coral i la banda de la Unió Musical de Sueca.
Va ser un 14 d’agost de 1888 quan van arribar a Sueca les germanetes dels Ancians Desemparats. La primera casa-asil va estar ubicada en els terrenys que actualment ocupa el Departament de l’Arròs, de l’Institut Valencià d’Investigacions Agràries (IVIA). En 1919, es traslladen a la seu actual, ubicada en l’avinguda del Mar, un edifici icono del modernisme, obra de l’arquitecte local Buenaventura Ferrando. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada