dimecres, 5 de desembre del 2012

EL PSPV PREGUNTARÀ EN ELS CORTS A LA CONSELLERA SOBRE L’ENFONSAMENT DEL SOSTRE DE L’INSTITUT D’ALZIRA


La diputada socialista ha advertit de que en els pressupostos de 2013 la partida destinada a la rehabilitació i reformes de centres educatius passa de “22 milions d’euros a poc més de cinc”
La portaveu d’Educació del Grup Parlamentari socialista en Les Corts, Pilar Sarrión, ha anunciat que el seu grup preguntarà a la consellera d’Educació, MªJosé Catalá, sobre l’enfonsament de part d'un sostre en l’Institut Rei en Jaume I d’Alzira que ha causat l’hospitalització de tres menors. També registraran un Proposició No de Llei (PNL) sobre els centres de la Comunitat que necessiten millores. Els socialistes volen saber “què ha passat” i han exigit explicacions a la consellera sobre aquest incident perquè “es prenguen les mesures adequades i no es torne a produir”.
Segons ha explicat la diputada “el problema no és que haja caigut de forma fortuïta el sostre, sinó que s’ha denunciat, per part del grup socialista en la corporació municipal, en reiterades ocasions el mal estat del centre i, a més, en Les Corts hem demanat, tant l’any passat com este, la rehabilitació integral del centre”. Finalment, ha advertit que “els sostres d’Uralita són d’amiant i, per tant, tòxics i fa molt de temps que no haurien d’estar en els centres educatius”, no obstant això, ha lamentat que la conselleria “seguix sense retirar-los”.
Per a Sarrión, aquest succés evidència la situació en què es troben molts centres educatius de la Comunitat, de fet, ha recordat que també va caure un sostre en el centre Lluis Vives a València. Per això, els socialistes preguntaran a la consellera “les mesures que prendrà o si repararan tots els centres que estan en mal estat”. En aquest sentit, la diputada socialista ha denunciat que en els pressupostos de 2013 la partida destinada a la rehabilitació i reformes “es reduïx de 22 milions a poc més de cinc”, per tant, ha assenyalat que “alguna responsabilitat haurà d’assumir la conselleria”.
D’aquesta manera, la diputada ha recordat que el grup socialista ja va visitar aquest mateix centre fa alguns mesos on van comprovar les deficiències que tenia igual que, segons ha assenyalat, “molts dels centres que estem visitant, com el de Muro d’Alcoi on hem estat tenen nombroses deficiències en aules prefabricades”. Davant d’açò, Sarrión ha exigit que es prenguen les mesures oportunes i que s’assumisquen responsabilitats sobre el que està succeint.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada