dilluns, 3 de desembre del 2012

EL CONSELL AGRARI DE SUECA DÓNA SUPORT A LES MESURES ADOPTADES PELS ARROSSERS, PER A RECLAMAR LES AGROAMBIENTALS

                                                                                                                                        Foto Jordi Piris


La Junta del Consell Agrari de Sueca i el seu president, Dimas Vázquez, van decidir el passat dimarts 27 de novembre, donar suport a les mesures de pressió adoptades pels arrossers de Sueca, i pel sindicat agrari, La Unió de Llauradors, per reclamar les subvencions agroambientals que se li deuen al sector arrosser des del 2011 per part de la Conselleria d'Agricultura.
 El malestar i la incertesa creats en el sector del cultiu de l'arròs, a la ciutat de Sueca, a causa de l'endarreriment tan important en aquestes ajudes, i que fan que el cultiu de l'arròs siga viable, és molt notable. Sense aquestes subvencions, podria perillar l'existència del parc Natural de l'Albufera tal com el coneixem ara.
 La “bancarrota” de la nostra Generalitat impedeix que els agricultors que exploten el cultiu de l'arròs, perceben les subvencions agroambientals que vénen des de la Comunitat Europea i que aquesta envia puntualment a la Conselleria. Però com aquesta Conselleria no disposa del seu percentatge, els diners segueixen bloquejats i no arriben als seus beneficiaris que són els agricultors, afirma el president del Consell Agrari Dimas Vázquez.
Si al retard de dos anys que hi ha a la percepció de les subvencions, li sumem la incertesa existent per la continuïtat d'aquestes ajudes en el futur, ja que la Conselleria d'Agricultura no preveu en el seu pressupost per al 2013 cap partida destinada a subvencionar el cultiu de l'arròs, el panorama agrícola es torna bastant negre.
 Cansats de tantes mentides per part de la Conselleria d'Agricultura i de falses promeses, els arrossesr han decidit passar a l'acció, i de la mà del sindicat agrari La Unió de Llauradors, optar per utilitzar unes mesures de pressió diferents, ja que les del diàleg amb els dirigents polítics de la Conselleria, de moment han fracassat, per tindre el calaig més que buit.
 I com diuen els agricultors suecans afectats: "Sense Ajudes no hi ha arròs, i sense arròs no hi ha Parc".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada