divendres, 25 d’octubre del 2013

ACTE PER EXPLICAR EL FRAU DEL CONVENI DE L’AIGUA


El proper dilluns 28 d'octubre a les 19 hores en el saló d'actes del Casino, MÉS ALGEMESÍ explicarà a través d’un prezi el conveni sobre l'aigua signat pels alcaldes del PP de la Ribera per ordres de "dalt".
Volem explicar a la ciutadania com la suposada “solució” que el PP comarcal està “venent” a la ciutadania és en realitat una solució que arriba tard i que ens perjudica. Ens perjudica com a als usuaris, ja que pagarem per un aigua de beure a la que tenim dret gratuïtament, i ho fem a diferència del que passa amb Albacete, Sagunt o València que no paguen res per la concessió d’aigua. Perjudica també als nostres llauradors, al llevar-los la part que ara estalvien gràcies al reg a degoteig que destinen a altres usos i zones i obligar-los, a més, a pagar com ciutadans per l’aigua que ell estalvien. Un frau en tota regla.

A més d’explicar el conveni i les conseqüències econòmiques que tindrà per a la nostra butxaca, analitzarem també alguns aspecte del nou Pla del Xúquer, incidint especialment en el fet que la reducció d’aigua per a regadiu que sofreix la Ribera potser nefasta en un futur, ja que pràcticament ens condemna a no poder canviar de tipus de plantació.
Amb aquest acte MÉS ALGEMESÍ, que en aquest tema es troba integrada dintre de la plataforma comarcal COMPROMÍS PER L’AIGUA, enceta una sèrie d’actes i xerrades que tindran lloc a diferents pobles de la Ribera per tal de donar a conèixer el frau del Conveni i les conseqüències nefastes del nou Pla Hidrològic del Xúquer. Tot i que som conscients que és un tema en el qual resulta difícil mobilitzar a la ciutadania, pensem que el primer pas de la mobilització passa per oferir informació, cosa que fins ara no han fet les institucions.
La xerrada que duu per títol “¿Para todos? L’espoli de l’aigua de la Ribera”, està enfocada a denunciar l’ús partidista i polític que ha fet fins ara el PP valencià, que ha visceralitzat el tema amb lemes fàcils, ha enganyat a la ciutadania de la Ribera, ha utilitzat els llauradors riberencs i ara els traeix signant un conveni en el qual regala els nostres drets hídrics i hipoteca el futur de la comarca. No oblidem que tots els alcaldes populars, incloent el d’Algemesí, estan actuant d’autèntics col·laboracionistes traint els interessos de la Ribera i obligant a pagar a les víctimes de la contaminació un cost desmesurat per una solució (quasi 5 milions li pot costar a la Ribera) que l’administració deuria assumir per haver permés que es contaminara l’aigua.
En l’acte presentarem a la ciutadania d’Algemesí el vídeo que COMPROMÍS PER L’AIGUA (Compromís Ribera Alta, Compromís Ribera Baixa i Més Algemesí) ha elaborat per tal de conscienciar a la gent del tema, un vídeo al qual preguem doneu màxima difusió.

Josep Bermúdez
Portaveu del grup municipal MÉS ALGEMESÍ

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada