diumenge, 2 de desembre del 2012

BENIFAIÓ APROVA UNES BASES PER A REGULAR EL PROJECTE AGRÍCOLA DEL BANC DE TERRES



El Banc de Terres de Benifaió és una iniciativa del Consell Agrari Municipal amb la qual s’intenta pal·liar l’abandó de les parcel·les rústiques i al mateix temps intentar donar solució a la creixent problemàtica agroambiental derivada de la deixadesa dels camps i així  contribuir al manteniment del paisatge agrari del terme municipal. Així resumix les Bases reguladores l’objectiu d’aquest Banc de Terra, un reglament que va ser aprovat en el ple de dimarts passat amb els vots a favor de tots els partits polítics.
L’edil d’agricultura José Vicente Alepuz va aclarir que “la creació d’aquest Banc de Terres pretén incentivar als propietaris de parcel·les abandonades a la seua posada en cultiu a través de terceres persones”.
Amb el Banc de Terres es pretén informar i facilitar el contacte entre els propietaris de parcel·les aptes per a l’explotació agrícola ubicades en el terme municipal i persones interessades en el seu cultiu. Es tracta d’un registre administratiu de caràcter públic Aquest registre funciona com un instrument de posada en contacte entre l’oferta i la demanda de parcel·les rústiques cultivables ubicades en el terme municipal de Benifaió.
Les bases establixen que el Banc de Terres Agrícoles de Benifaió tindrà la seua seu en el Consell Agrari Municipal de Benifaió situat en l’Ajuntament.
Les persones propietàries de parcel·les agrícoles ubicades en el terme municipal de Benifaió que desitgen la seua inclusió en el banc de terres podran sol·licitar l’alta en el consell a través de la seua secretària.
Alepuz va assegurar que aquest projecte “s’unix a altres iniciatives que hem dut a terme des d’esta regidoria com els horts d’autoconsum, cursos per a agricultors, conferències sobre agricultura ecològica, etc…”.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada