diumenge, 2 de desembre del 2012

L'ASSOCIACIÓ DE DESOCUPATS ACTIUS D'ALMUSSAFES ORIENTA PER A TREBALLAR EN L'ESTRANGER


ADA organitza un taller d'orientació laboral centrat en la recerca d'ocupació en països com  Regne Unit i França


L'Associació Desocupats Actius Almussafes (ADA) invita tots els veïns i veïnes de la població a assistir al Taller d'Orientació laboral, que s'ha celebrat aquest dilluns dia 3, de 10 a 12 hores del matí, a la Casa de la Cultura de la població.
L'orientadora laboral Nuria Ramírez Esplugues ha impartit el programa formatiu, que va dirigit tant a les persones que en l'actualitat no disposen d'activitat professional com a aquelles altres que simplement desitgen conéixer el mercat laboral existent en altres països del nostre entorn europeu.
El taller, que compta amb la col·laboració de l'Ajuntament d'Almussafes, és gratuït i s'impartix amb continguts teòrics, el suport de mitjans audiovisuals i el testimoni de persones que ja han viscut l'experiència d'exercir la seua tasca professional en l'estranger. També incorpora un col·loqui amb el qual s'ha  clausurat  l'activitat.
Entre els principals continguts del programa formatiu, cal destacar la localització d'ofertes de treball des de la Xarxa EURES i des dels Serveis Públics d'Ocupació del Regne Unit i França. Així mateix, s'informa els assistents sobre aquelles ocupacions que generen una major demanda en diferents regions europees i sobre els requisits imprescindibles per a treballar en l'estranger.
L'orientadora laboral també explica els passos que s'han de seguir per a disposar d'assistència sanitària en el país de destí i la documentació legal per a viatjar-hi entre altres qüestions com el transport i l'allotjament.
Finalment, el taller incorpora una sèrie de recursos per a aprendre l'idioma anglés o francés, a través de cursos on line gratuïts.

BONA ACOLLIDA DE LES EMPRESES A L'ASSOCIACIÓ

A més de la convocatòria de tallers formatius, l'associació ADA ha començat a realitzar visites a les empreses de l'entorn de la població, fet que ha obtingut  unes impressions molt favorables, tant per a la consecució de nous treballadors com per a millorar la coordinació i el treball conjunt entre les empreses i la pròpia entitat de desocupats.

Les esmentades visites seguiran realitzant-se periòdicament per a estretir llaços de cara a la millora sociolaboral dels desocupats d'Almussafes”, comenten els integrants d'ADA.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada