dimarts, 25 de març del 2014

ELS REGATISTES DE CULLERA LIDEREN ELS PRIMERS LLOCS DEL CAMPIONAT AUTONÒMIC DE CATAMARÀ


Marc Jovani i Rocío Piris revaliden el seu títol de campions autonòmics en la classe Hobie Cat 16

Els passats dies 22 i 23 de març es va celebrar en aigües de La Pobla de Farnals el Trofeu Akuarela, Campionat Autonómic de Catamarans, organitzat pel Club de Regates de Pobla Marina, amb la colaboración de l’Ajuntament de la Pobla de Farnals, la Universitat Politècnica de València i la la Federación de Vela de la Comunitat Valenciana. El Trofeu AKUARELA s’ha celebrat per a Catamarans en Classe A, Hobie 16. FX, F18 i Classe Intersèries.
Els regatistes del club nàutic de Cullera, Marc Jovani i Rocío Piris, han revalidat el seu títol de campions autonòmics en la seua classe el passat cap de setmana després de disputar dos úniques proves a causa del fort vent que va afectar el camp de regates i que va fer impossible la celebració de més proves durant el campionat.
L’equip del Club Nàutic de Cullera Elecar 2001, format per Serafin Sanz i Paloma Certnetic, va ocupar la segona posició del campionat seguit per l’equip de la Universitat politècnica de València format per Antonio Llabrés i Ana Tomás.
Un total de 30 embarcacions es van donar cita en esta prova autonòmica que va estar caracteritzada per una meteorologia desfavorable amb forts vents de ponent que van afectar els dos dies de regata.
La primera mànega de dissabte passat es va celebrar amb vent de ponent ratxós que se situava entorn dels 10 nucs i que va anar pujant al llarg de la primera prova.
Segons explica l’equip de Cullera, “al tractar-se de vent de ponent estàvem condicionats a tindre moltes ratxes i rolades de fins a 20 graus. El camp de regates era una loteria ja que hi havia zones amb molt vent i altres sense vent”.
L’equip de Jovani i Piris va realitzar una bona eixida en la primera mànega però les condicions variables del vent no els van afavorir i després d’una contínua lluita entre la resta d’embarcacions que lideraven les primeres posicions van arribar en quarta posició.

Durant la segona mànega celebrada el dissabte es va mantindre el vent de ponent entre 15 i 17 nucs amb ratxes que pujaven fins als 22 nucs. Unes condicions complicades en el camp de regates que van fer que moltes embarcacions bolcaren i altres decidiren abandonar per les dures condicions de la prova.
Al passar per la primera boia l’equip de Marc Jovani i Rocío Piris se situava en segona posició per darrere de l’equip de la Universitat politècnica i seguits de l’equip del CNC de Serafin Sanz i Paloma Cernetic.
Segons expliquen els regatistes del Club nàutic de Cullera, “en la primera popa aconseguíem llevar-li la posició a l’equip de Llabres i Tomás. Vam optar per agafar el bord de terra perquè considerem que faria més vent i així vam aconseguir traure’ls més distància i arribar en primera posició”.
Finalment, els dos equips del Club Nàutic de Cullera aconseguien les primeres posicions del campionat amb 5 punts i 6 punts seguits per l’equip de la Universitat politècnica de València d’Antonio Llabres i Ana Tomás amb 6 punts.

Durant la jornada del diumenge es van mantindre les condicions de forts vents rafegosos de ponent. El comité de regates informava que eixirien les embarcacions però que estaven a l’espera de l’evolució de la meteorologia. A les 14 hores el comité va decidir cancel·lar les proves del diumenge consolidant-se les classificacions del dissabte que situaven als dos equips del Club Nàutic de Cullera com líders del campionat.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada