dimarts, 25 de març del 2014

“EN CLAVE DE ORFIDUS”, EL DOCUMENTAL QUE FARÀ UNA RETROSPECTIVA SOBRE L’HUMORISTA VALENCIÀ, ARRIBA A l’EQUADOR DEL SEU RECORREGUT EN EL CROWDFUNDING


La productora cinematogràfica Xerea Films, després de l’èxit collit el passat any amb el seu curtmetratge ‘Falles 37. L’art en guerra’, continua per la línia de la sàtira valenciana, esta vegada repassant l’obra d’un mestre de l’humor gràfic, “Ortifus”. La producció del film es recolzarà en el microfinançament col·lectiu, i compta amb la col·laboració del diari Levante-EMV i de la Universitat Jaume I de Castelló.
Fa poc més de dos setmanes, en plena explosió pre- fallera, la productora valenciana Xerea Films desvelava la incògnita del nou treball documental que portava un temps advertint. Esta vegada, sota la direcció de Ricardo Macián, la pel·lícula girarà entorn d’un personatge que precisament enguany tornava a estar en boca de tot aquell que fregara l’àmbit de les Falles: Antonio Ortiz Fuster, “Ortifus”, reprenia el testimoni que va aparcar 14 anys arrere i es convertia novament en el guionista i dissenyador d’una Falla de Secció Especial, Na Jordana. El crític monument “Tirant Lo Banc” no va deixar indiferent a cap dels seus espectadors.

Este gran impacte a través de quelcom tan fonamental com una imatge és només un dels motius que es troben darrere del rodatge ‘d’En clau d’Ortifus’. Per la mateixa raó, dins de la plataforma virtual de micromecenatge Verkami, tot aquell que contribuïsca al finançament del projecte no sols passarà a formar part d’ell sinó que obtindrà en conseqüència la seua recompensa d’acord amb la quantitat donada (es pot col·laborar des d’un mínim de només 5 € fins a un màxim de 500).
Fins al moment, desenes de persones, amics, companys i seguidors s’han animat ja a convertir-se en xicotets mecenes, fent que coincidisca la data en què s’encreua pràcticament l’equador del termini actiu amb què compta el projecte, 40 dies, amb la mitat de l’objectiu sol·licitat aconseguit, 2500 dels 5000 € que plantegen els autors com a mínim per a finalitzar el projecte amb èxit. De no aconseguir el dit límit abans del pròxim 18 d’abril, el projecte serà declarat fallit.
Les recompenses més populars entre els admiradors d’Ortifus són el llibre recopilatori de 100 pàgines sobre el paper de l’artista en el món faller, que s’editarà conjuntament per les revistes Cendra i Actualitat Fallera, i un autèntic ninot de falla únic dissenyat exclusivament per Ortifus per a l’ocasió. La més alta de les participacions, a més, suposa l’obtenció del títol de Patrocinador del curtmetratge, de manera que és ideal per a la col·laboració d’empreses o associacions.


Enllaç al projecte en Verkami: www.bit.ly/claveortifus


Pàgina web del documental: www.enclavedeortifus.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada