dimarts, 17 de juliol del 2012

LA POLICIA LOCAL DE SUECA PARTICIPA EN UNA TROBADA A FRANÇA CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE.



Representants de la Policia Local de Sueca, pertanyents al Projecte Europeu ICEBERG, han intercanviat les seues experiències en la lluita contra la violència de gènere amb els seus homòlegs francesos, amb representants de la Policia Nacional, amb diverses associacions destinades al suport a la dona i amb alts càrrecs de l’Ajuntament de Mulhouse (França). Aquestes trobades transnacionals formen part dels intercanvis previstos en el Projecte en què Sueca participa com una de les ciutats representants de l’Estat espanyol. “La Policia Local de Sueca està totalment implicada en el Projecte Iceberg com a membre actiu de la coalició local, així com en la pràctica ja que, des de 2004, és un dels objectius principals de tota la plantilla: la protecció i defensa de les víctimes de violència de gènere”, ha assenyalat la regidora de Seguretat Ciutadana, Mª José Sarrió.
Durant tres dies, els representants de la Policia Local de Sueca han debatut sobre els diferents models policials i els mecanismes de suport a les víctimes de la violència de gènere. Uns models que estan determinats per la legislació vigent en cada país i, que en el cas espanyol, atorga una major capacitat d’actuació a la Policia Local que, a Espanya, pot actuar d’ofici a fi de garantir els drets de la víctima i, a més, té l’obligació d’acompanyar-la perquè en cap moment se senta desprotegida. A més, a Espanya, més que en qualsevol altre país, hi ha una especialització que va més encaminada al problema social de la violència de gènere.
L’intercanvi de bones pràctiques s’emmarca dins de la visita institucional a la ciutat de Mulhouse dels membres del projecte ICEBERG. Una iniciativa europea contra la violència de gènere que lidera la Conselleria de Governació i de la que, també, formen part, juntament amb Sueca, i han participat en l’intercanvi, les coalicions de Cullera i Tavernes de la Valldigna.
ICEBERG és un projecte europeu que té com a finalitat essencial traure a la llum pública les situacions d’abús a què les dones víctimes de violència de gènere són sotmeses i que romanen ocultes. Amb això, es pretén protegir-les, recuperar-les plenament en la societat i potenciar la seua autonomia personal. Per a aconseguir-ho, el projecte construïx un Abraç Comunitari a través de la creació de coalicions locals (consorci públic-privat) perquè les dones se senten recolzades i abrigades per la ciutadania.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada