dijous, 21 de juliol del 2011

ENTREVISTA A MÒNICA OLTRA

Sens dubte Monica Oltra ha estat una de les cares més visibles i crítiques de la passada legislatura a València. I ha  estat visible perquè la seua presència aclapara l'atenció i la seua manera d'entendre i fer politíca resulta propera i entenedora, a més de desitjada per una part de la població que n'està farta de mons idealitzats, paisatges idíl·lics i comunitats extraterrestres. A molts valencians els agrada per allò tan valencià que diu : “ és que no té pèls a la llengua”, i n'està clar que no. De fet les seues intervencions a les corts i a altres esdeveniments públics han estat seguits per milers de valencians a través de la premsa i sobretot d'internet i les xarxes socials. Potser molta gent esperava , sobretot a l'esquerra valenciana, un polític així, crític, valent, intel·ligent i a la vegada proper al poble.  És clar que Compromís ha desvetlat un electorat clarament valencianista i d'esquerres , un electorat esperançat però que a la vegada és fortament crític amb els polítics a qui voten. A partir d'ara els cal a ells demostrar que volen representar-lo


S'esperava l'èxit electoral de Compromís?
Esperàvem que la ciutadania valorara el treball que hem fet els últims quatre anys, encara que ens van fer patir un poc les enquestes, que no reflectien el que al final han sigut els resultats electorals. Però el contacte amb la gent durant la campanya, l'estima que rebíem al carrer i la resposta als actes que organitzàvem ens feien ser optimistes.
Quins són els factors que, al seu parer, expliquen els resultats electorals?
La base dels nostres resultats electorals ha sigut la feina de la passada legislatura, no ens hem presentat a les eleccions fent campanya quinze dies, sinó que hem presentat com a aval el nostre treball. També ha sigut important la imatge coral que hem donat, molt diversa, basada en el treball de molta gent, en un lideratge col·lectiu. I finalment una posició de fermesa democràtica insubornable, de dir-li a la gent que nosaltres defenem la democràcia enfront de tot el que està caient amb la corrupció i l'abús de poder, de polítiques que desvien els diners públics a interessos privats. Tot això sumat a la defensa dels drets de la gent corrent que treballa, basant-nos en posar al ser humà en el centre de la política. A més també hem treballat molt intel·ligentment a Internet.
Quins reptes té per davant Compromís ara que s'ha convertit en la tercera força política del país?
Esta legislatura és la del canvi, per això ens concentrarem molt en les propostes. També farem crítica, però evidentment la denúncia passa a una segona posició perquè ara el PP caurà sol. Ens dedicarem a fer que la gent se n'assabente que hi ha una altra manera de fer política i gestionar els recursos públics. Estem convençuts que Compromís serà la clau per al canvi polític al País Valencià el 2015.
Camps ha sorprés amb la configuració del seu nou Consell. Com es valora des de la seua formació?
El més destacat del nou Consell és que els nomenaments han estat condicionats pels problemes judicials de la cúpula del Partit Popular, amb este nou govern el que ha volgut Camps és apartar del Consell als que seran els seus companys de banqueta en el futur. Així mateix queda clar que Paula Sánchez de León és perfila com a substituta de Camps quan ell haja de deixar la Presidència de la Generalitat pels problemes que té amb la justícia. Camps ha apostat també pels segons dels consellers que han cessat i són responsables de les polítiques que ens han portat a este fracàs. Si ja dels consellers anteriors hi havia poc a esperar dels seus segons hem d'esperar encara menys. És remarcable també que, Lola Johnson, qui abans exercia de portaveu del Partit Popular i el govern a Canal 9 ara ho farà directament en el Consell. Així s'ha ajustat la seua situació, perquè ara farà la mateixa funció però on l'havia de fer com a portaveu del Consell i portaveu per tant de les polítiques del Partit Popular.
Creu que les mesures d'estalvi proposades pel Consell seran efectives i trauran el país de la situació de crisi que pateix el país?
Quines mesures? Reduir conselleries i uns quants alts càrrecs són "bufes de pato", no és el mateix una política d'estalvi. austeritat i eficiència que retalls perquè no hi ha diners ja que se'ls han gastat tots en quatre saraus per a "pijos"
L'alcalde de Cullera continua endavant amb la seua decisió de construir el projecte conegut com Manhattan de Cullera. Com valora esta decisió?
Eixe projecte és una barbaritat. Açò constata que l'alcalde de Cullera, com la majoria dels dirigents del PP, no han aprés res d'esta crisi. Projectes com el Manhattan de Cullera són el que portà a sofrir una bombolla immobiliària que ha desembocat en la situació econòmica actual.
Compromís prendrà alguna mesura en Corts per a impedir este projecte?
No creem que el Manhattan de Cullera es porte mai endavant per molt que l'alcalde s'encabote. Eixe projecte era rendible per a constructors i especuladors en plena bombolla immobiliària, ara ja no. De tota manera des de Compromís seguirem mostrant-nos en contra tant a Les Corts com als ajuntaments d'eixa propensió de la dreta valenciana a aniquilar el nostre territori amb un urbanisme salvatge.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada