divendres, 30 de març del 2012

CARCAIXENT I CARLET S’ADHERIXEN AL SERVEI DE GESTIÓ DE MULTES DE TRÀNSIT DE LA MANCOMUNITAT DE LA RIBERA ALTA.

Els ingressos per cobrament de multes han augmentat un 70% de mitja en els ajuntaments que compten amb aqueste servei.

Amb les incorporacions de Carcaixent i Carlet, són ja tretze els ajuntaments de la comarca que gestionen les seues multes de trànsit a través de la Mancomunitat de la Ribera Alta (Sant Joanet, Rafelguaf, Villanueva de Castellón, Montroi, Montserrat, Antella, Alberic, Sumacàrcer, Catadau, Senyera i Manuel). Altres sis localitats esperen adherir-se al servei una vegada que el ple municipal ho aprove.
Amb aquest servei els ajuntaments estalvien en costos de procediment i s’asseguren tramitar el 100% de les denúncies, i eviten  així els tràmits administratius per a la localització de l’infractor i la tramitació de l’expedient sancionador.
Els consistoris poden recaptar més fàcilment les sancions imposades a ciutadans d’altres localitats, gràcies al caràcter supramunicipal de la Mancomunitat de la Ribera Alta, amb capacitat executiva dins dels 35 municipis de la comarca.
Segons el president de l’entitat, Cristóbal García Santafilomena, s’estima que els ingressos per cobrament de multes han augmentat un 70% de mitja en els ajuntaments que compten amb aquest servei.
La Mancomunitat s’encarrega de processar i completar la informació remesa pels ajuntaments, la notificació de la denúncia, la tramitació de recursos i les al·legacions i del cobrament. Amb el nou sistema de la Mancomunitat, els agents de la Policia Local usen butlletins de denúncia (C-60) amb codi de barres incorporat, la qual cosa permet a l’infractor el pagament immediat de la multa en una sucursal bancària o en un caixer automàtic, sense necessitat d’esperar que arribe la notificació al seu domicili.
El servei mancomunat es va posar en marxa de forma progressiva en 2011, un exercici durant el qual la Mancomunitat va gestionar 749 expedients, 311 (41,5%) dels quals es van abonar en període voluntari.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada