dijous, 8 de setembre del 2011

El PSPV de Cullera aconsegueix que se celebre un ple extraordinàri sobre l'informe de morositat

El Grup Municipal Socialista de Cullera ha aconseguit la celebració d’un Ple de caràcter extraordinari per tal que el Govern municipal presente l’Informe de Morositat en què es mostre el deute actual de l’Ajuntament que se celebrarà durant el mes de setembre..

Els socialistes asseguren que " segons ens ha traslladat l’alcalde, podrem comptar amb la presència de la interventora, màxima responsable de l’àrea econòmica i també de tots els informes adients per tal de poder donar compliment a la Llei de Morositat aprovada pel govern d’Espanya"

Es dóna la circumstància que fa pocs dies el MInisteri d'Hisenda va incloure Cullera en la llista dels 70 pobles i ciutats de la Comunitat Valencian que encara no havien lliurat la liquidació de comptes de 2010, cosa que implicarà que, a partir d'octubre, es deixen de rebre trasferències econìmiques per part de l'Estat, en aplicació de la Llei d'Economia Sostenible. 

Els socialistes qualifiquen de positiva aquesta decisió amb la qual es demostra que en tot moment la voluntat del Grup Socialista és la de treballar per Cullera, perquè el nostre poble isca el més aviat possible de la seua particular crisi i per a instar l’equip de govern que prenga les mesures adients i que actue front a una situació que de seguir així podria convertir-se en insostenible.

D'altra banda, el PSPC va presentar el passat 4 d’agost  un recurs de reposició contra l’acord plenari de nomenament del personal eventual o càrrecs de confiança, per entendre que no s’ajusta a llei. Entenem que alguns dels assessors han sigut nomenats amb funcions de gestió, actuació que entenem és contrària al que estableix la llei. Considerem que este nomenament se n’ix del que s’entén per personal eventual i de confiança.

En el Ple extraordinari on es van aprovar aquests nomenaments la portaveu del PP, María Ángeles Arlandis, s’atreví a afirmar que la faena que feien els càrrecs de confiança era la mateixa que fa un funcionari i que en aquest cas, el càrrec de confiança és molt més econòmic, la qual cosa posa de relleu que allò que estem recorrent els socialistes és totalment cert. No podem oblidar que este personal costa al poble de Cullera anualment 300.000 euros i que els socialistes demanàrem en el Ple de constitució que es reduirà dràsticament el número d’assessors, per entendre que és un abús en els temps que corren.

Segons la legislació actual, el personal eventual apareix definit com aquell que, en virtut del nomenament i amb caràcter no permanent, realitza funcions expressament qualificades com de confiança o assessorament especial i és retribuït a càrrec dels crèdits pressupostaris consignats a dita finalitat. Les seues actuacions han de quedar limitades a comeses de confiança política, sense que l’esmentada figura puga ser empleada com a mitjà per a encobrir l'atribució d'activitats ordinàries de gestió, de caràcter tècnic o funcions de caràcter permanent, ni tan sols directives.

El govern té 30 dies per estimar o desestimar aquest recurs, i esperem que siga atés per l’integrés general del poble de Cullera.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada