divendres, 12 d’agost del 2011

XÚQUER VIU DENUNCIA LA CONTAMINACIÓ DEL RIU MAGRE


La falta d'aigua de la depuradora de Carlet i l'absència de cabal ecològic propicien aquesta situació. 
Es podria produir una mortaldat massiva en els pròxims dies.
 En el riu Magre, al seu pas per la localitat de l'Alcúdia, han aparegut desenes de peixos morts, carpes de gran tamany, per la falta de circulació d'aigua. L'aigua ha deixat de circular pel riu en haver-se derivat la provinent de la depuradora de Carlet a regs agrícoles, fet que ha deixat  sec el riu. En els pròxims dies o setmanes es pot produir una mortaldat massiva de peixos, ja que hi ha grans basses que han disminuït considerablement el seu nivell d'aigua en els últims dies amb abundància d'espècies.

Des de fa anys l'aigua provinent de la depuradora de Carlet ha permés la circulació d'un escàs cabal d'aigua que ha possibilitat l'existència d'un ecosistema al riu Magre al seu pas per l'Alcúdia, amb diferents espècies de peixos com la carpa, l'alburnus, el perca-sol, carrancs..., vegetació de ribera i aus distintes com la garseta blanca, l'agró o el coll verd. Tot aquest ecosistema està en perill per la falta d'aigua.

Igualment la possibilitat de proliferació de mosquits amb problemes de salubritat pot ser una altra de les conseqüències d'aquesta situació, si no es posa remei.

L'Ajuntament de l'Alcúdia ha mimat aquest paratge amb projectes de millora ambiental realitzats amb la Confederació Hidrogràfica del Xúquer com la plantació de distintes espècies com el salze, el lliri groc i la bova o la creació d'una senda al llarg de tot el riu que ha permés que moltes persones s'apropen al riu i  hi passegen  per la vora.

Per altra banda la falta de cabal ecològic al riu Magre, com a mínim en determinades èpoques de l'any, és un altra de les causes que impedeixen que aquest riu assegure el funcionament natural dels ecosistemes propis.

Xúquer Viu ha alertat a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer d'aquesta situació perquè se solucione al més prompte possible.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada