divendres, 26 d’abril del 2013

SUECA OFERIX UNA AULA SOBRE TABAC ALS ESCOLARS PER A INFORMAR-LOS DELS PERILLS QUE COMPORTA EL SEU CONSUM



 La Regidoria de Sanitat i Prevenció Comunitària, amb la col·laboració de Salut Pública d’Alzira, van organitzar durant el matí d’ahir, en la Casa de la Cultura, Una Aula Antitabac a través de la qual van explicar als alumnes de primer i segon de l’ESO, quins són els perills que comporta el consum de tabac. “Estos tallers, que s’organitzen tots els anys, tenen com a finalitat que els menors coneguen quines són les conseqüències que pot provocar en la seua salut l’hàbit de fumar”, ha explicat la tècnic del Departament de Prevenció Comunitària, Suni Peiró.
En esta ocasió, han sigut els alumnes dels col·legis Unió Cristiana, Mª Auxiliadora, Escoles Jardí i Lluís Vives els que han pogut conéixer de primera mà, i gràcies a les explicacions del tècnic de l’Aula de Tabac, Gonzalo Martí, quins perills comporta per a la seua salut el consum del tabac, però també el cost sanitari, social i mediambiental que suposa. “Nosaltres el que pretenem és que els xiquets i xiquetes coneguen els riscos i conseqüències de ser un fumador actiu, i també passiu. No pretenem prohibir-los res, volem oferir-los la informació perquè puguen decidir i evitar el seu consum; en este sentit, la xarrada és eminentment preventiva”, ha assenyalat Martí. Els escolars han participat activament en el taller “ja que, al ser interactiu, han pogut, per exemple, comprovar l’olor d’una casa on es fuma, gràcies a una reproducció en miniatura, així com conéixer com afecta el tabac a estos pulmons fets amb esponges”, ha afirmat Martí.
Per a finals del mes de maig, la Regidoria de Sanitat i Prevenció Comunitària té previst celebrar la “Setmana sense fums”, en què s’oferiran també uns tallers preventius sobre el consum del tabac als alumnes de l’Institut Joan Fuster i dels col·legis que no van poder assistir a la jornada.
Des de la Regidoria volem fomentar la salut entre els ciutadans i per a això hem elaborat tant jornades informatives com tallers, en col·laboració amb el Departament de Salut de la Ribera i Salut Pública. Un dels nostres objectius és previndre les malalties derivades de consum de tabac a tots els nivells. El primer nivell i el millor de tots és la prevenció i per a això mostrem als més jóvens els efectes nocius del tabac tant si s’és fumador actiu com a passiu. Així els donem l’oportunitat de conéixer els desavantatges d’este hàbit i de poder triar, no fumar”, en paraules de la regidor de Sanitat, Josefa Juan.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada