dijous, 15 de novembre del 2012

SUECA INFORMA SOBRE L'ALIMENTACIÓ SALUDABLE EN LA POBLACIÓ INFANTIL


La Regidoria de Sanitat i Prevenció Comunitària de l’Ajuntament de Sueca i l’Hospital de la Ribera estan oferint durant aquests mesos una sèrie de xarrades amb l’objectiu d’informar la població sobre prevenció i promoció de la salut. Dins d’aquest cicle de conferències, la metge pediatra del Centre de Salut de Sueca, Amalia Bataller Alberola, ha oferit  una xarrada a la Casa de la Cultura sobre alimentació saludable en la població infantil. “La salut dels fills és de vital importància per a qualsevol persona; per això, crec que la conferència de la doctora Bataller resulta, a més de molt útil, tremendament necessària. Una alimentació sana evita o minimitza els factors de risc de malalties en l’edat adulta com ara la hipertensió arterial i els infarts de miocardi. Si els nostres fills s’alimenten sans, creixeran més feliços i els ajudarem molt millor en el seu desenvolupament com a persones adultes”, ha assenyalat la regidora de Sanitat i Prevenció Comunitària, Josefa Juan, metge neuropediatra.
La doctora Bataller va explicar als presents la importància de cuidar la salut i l’alimentació dels xiquets amb una dieta equilibrada que ha de ser variada, completa i suficient, i que ha de combinar-se amb exercici físic i la ingesta d’aigua. Els beneficis d’una bona alimentació en la infància es comprovaran en el desenvolupament dels xiquets i en l’adquisició d’habilitats per a créixer com a persona. També ajudarà a: aconseguir defenses contra infeccions i malalties i una autonomia personal; que desenvolupen la seua psicomotricitat, la seua atenció i memòria; a saber esperar i escoltar; a augmentar la seua autoestima; a aprendre a cuidar-se i a cuidar dels altres quan siguen majors; i a conéixer la importància de dedicar el temps que destinem als dinars a compartir-lo amb la família.
Així mateix, la doctora Bataller va explicar les característiques dels diferents grups d’aliments, com anar introduint nous conforme van creixent els xiquets i quins són els errors freqüents que cometem a l’hora d’alimentar els nostres fills. Finalment, la doctora va voler recalcar la importància de no oblidar que, alhora que alimentem als xicotets, els ensenyem i eduquem, i que la salut dels nostres fills està en les nostres mans.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada