dimarts, 28 d’agost del 2012

RECITAL DE GUITARRA “HOMENATGE A TARREGA” EN EL CASTELL DE CULLERA


L’Institut per al Desenvolupament Musical ( IDM) presenta dissabte que ve 8 de setembre, a les 21:00 hores, al Castell de Cullera el director d’orquestra i guitarrista castellonenc David Eres Brun que interpreta “l’Homenatge a Tárrega” amb un recital de guitarra en què es podran escoltar les grans obres que va compondre el cèlebre músic de Vila-real.
David Eres Brun (Castelló, 1980) va estudiar postgrau a l’École Normale de Musique de París i de perfeccionament en l’Acadèmia Chigiana doní Siena i el Conservatori de Viena. David Eres Brun simultanieja la direcció d’orquestra amb la seua carrera de concertista. Com ell mateix reconeix “ara tenia la necessitat de tornar als inicis. Vaig estudiar amb Lolita Padilla, neboda de Fortea, deixeble directe de Tárrega. Per a mi són records d’infantesa. Fonamentalment tenia molta il·lusió de traslladar la meua experiència com a director d’orquestra a la guitarra. Crec que ara tinc una visió més madura de la música de Tárrega”.
L’admiració que li professa el jove director d’orquestra al mestre Tárrega és palpable. “Tárrega va fer un salt de gegant en la concepció de la guitarra com a instrument de concert”, “Tárrega va ser un músic que sempre està al dia” assenyala.
El programa triat per Eres Brun per a l’ocasió ha sigut cuidadosament seleccionat pel concertista amb un estudiat i meditat desenvolupament musical. A manera de preludi Eres Brun oferix una primera part formda per xicotetes peces que corresponen a algunes de les obres que més identifiquen Tárrega.
La segona part, més orquestral, arreplega les grans obres de Tárrega entre les que no poden faltar els clàssics ‘Capritx àrab’ i ‘Records de l’Alhambra’.
Tant en la primera part com en la segona Eres Brun ha inclòs improvisacions en quatre peces ‘Fantasia Llàgrima’, ‘Després Endecha’, ‘Variacions Tárrega’ i ‘Homenatge’.
Este és un recital que pretén tornar a l’època de Tárrega en el sentit d’incloure improvisacions. Llavors les variacions eren quelcom habitual”, reconeix David Eres Brun.


Programa del concert
Primera part:
Adelita
Fantasia Llàgrima (improvisació)
Marieta
Després Endecha (improvisació)
Gran Vals
Segona part:
Variacions Tárrega (improvisació)
Capritx àrab
Homenatge (improvisació)
Records de l’Alhambra
Variacions sobre El carnestoltes de Venècia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada