dimecres, 6 de juny del 2012

VALORACIÓ DADES ATUR DEL MES DE MAIG DE 2012.


A les Comarques de la Ribera Baixa i Ribera Alta, tenint en compte les dades d'atur registrat en el mes de maig de 2012, podem destacar:

Es produeix un increment de l'atur pel que fa al mes anterior de 182 persones, fet que suposa un total de 33.516 desocupats, una pujada del 0,54%, que es contraposa al descens que s'ha produït a la Comunitat Valenciana, que ha estat del -0,42%.
A la Ribera Baixa, es produeix un increment de 75 aturats, cosa que suposa una variació mensual del 0,84%, amb la qual cosa el nombre d'aturats ascendeix a 8.944.
A la Ribera Alta es produeix un increment de 107 aturats, que suposa una variació mensual del 0,44% i el nombre d'aturats ascendeix a 24.572.
En l'any 2011, l'evolució del nombre d'aturats a les dues comarques al mes de maig actual respecte al mes de maig  anterior va abaixar en 272 persones, un -0,88%, un descens que es contraposa a l'increment produït enguany, que ha estat el 0,54%.
En termes interanuals, l'evolució ha estat la següent:

L'atur a la Ribera Baixa i Ribera Alta ha augmentat en l'últim any en 2.838 persones, el que suposa un augment del 9,25%.
Des de la UGT La Ribera Baixa i Ribera Alta s'ha considerat que les dades d'atur del mes de maig, on s'ha incrementat el nombre de desocupats en 182 persones, un 0,54%, posen de manifest l'inútil, injusta i ineficaç que ha estat la reforma imposada pel govern del Partit Popular.
Els Secretaris Generals d'UGT Ribera Baixa i Ribera Alta Raül Roselló i Pepe Esteve consideren “ineludible el canvi d'objectius de la política econòmica, tant autonòmica com estatal, per a recuperar el creixement i l'ocupació com eixos fonamentals, i basats en una major cohesió social. Solament així es sanejaràn els comptes. Per contra, és impossible eixir del forat, en el qual ens enfonsem cada vegada més, si no es resolen, amb contundència, els dubtes generats en el nostre sistema financer i s'impulsa un model productiu que permeta una recuperació econòmica sòlida i estable, en el qual les empreses competisquen en base en la qualitat dels béns i serveis que produeixen, i no per via de la reducció de costos laborals”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada