dimecres, 6 de juny del 2012

ALGEMESÍ REPRESENTARÀ LA COMUNITAT VALENCINA EN EL IV FÒRUM JUVENIL DE PATRIMONI MUNDIAL



Alberto Hernandis Rubio de 12 anys, alumne de 6 de primària al Col·legi Sant Josep de Calasanz d’Algemesí, serà el xiquet encarregat d’explicar, davant de xiquets procedents de tot el món, la Festa de la Mare de Déu de la Salut declarada Patrimoni Cultura Immaterial de la Humanitat en el 4t Fòrum Juvenil de Patrimoni Mundial que tindrà lloc del 10 al 20 de juny de 2012 en dos seus Alcalá d’Henares a Madrid i Molina a Màlaga.
El Programa Patrimoni Jove és una iniciativa del Ministeri d’Educació, Cultura i Esport d’Espanya, que treballa amb l’educació patrimonial i la comunicació com a ferramentes de conservació del Patrimoni.
En la present edició, Algemesí ha sigut invitada a participar amb un representant per la recent inclusió de La festa de la Mare de Déu de la Salut en la llista representativa del Patrimoni de la Humanitat. Només Algemesí i Elx amb els seus dos Patrimonis de la Humanitat representaran la Comunitat Valenciana en aquest fòrum internacional.
A més, aquesta invitació, a partir d’ara, serà permanent en tots els fòrums que es realitzen per la qual cosa, la festa d’Algemesí comptarà tots els anys amb un jove representant que exposarà davant del món el seu patrimoni més preat.
El Programa naix en 2009 quan Espanya, seu de la 33a sessió del Comité del Patrimoni Mundial de la UNESCO, va organitzar el 1er Fòrum Juvenil Iberoamericà del Patrimoni Mundial, del que a hores d’ara ja s’han celebrat tres edicions amb èxit.
Seguint aquesta iniciativa, el Ministeri d’Educació, Cultura i Esport, a través del seu Programa Patrimoni Jove, organitza en 2012 el 4t Fòrum Juvenil del Patrimoni Mundial, designat per la UNESCO com a esdeveniment juvenil oficial de la celebració del 40 aniversari de la Convenció del Patrimoni Mundial.
Aquesta trobada internacional tindrà lloc del 10 al 20 de juny de 2012, amb la implementació de l'esmentada convenció entre els jóvens com a tema central de treball, i comptarà amb dos seus: Alcalá d’Henares a Madrid i Molina a Màlaga.
Participaran jóvens entre 12 i 15 anys, procedents de Colòmbia, Xile, Equador, Hondures, Mèxic, Panamà, Perú, Estats Units, Filipines, El Marroc, Tunis, Alemanya, França, Croàcia, Romania, Rússia i totes les comunitats autònomes d’Espanya.
Durant eixos 10 dies es programarà un ampli calendari d’activitats que inclourà visites a diferents llocs Patrimoni Mundial a Espanya, conferències, taules redones i tallers participatius amb què els jóvens podran debatre i desenvolupar idees i accions per a la conservació del Patrimoni.
Els resultats del 4t Fòrum Juvenil del Patrimoni Mundial es presentaran davant de la 36a sessió del Comité del Patrimoni Mundial, que tindrà lloc durant del 24 de juny al 6 de juliol de 2012 a Sant Petersburg, Rússia.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada