dimecres, 27 de juny del 2012

LA FUNDACIÓ SANTOS ANDRÉS, SANTIAGO I MIGUEL ORGANITZA EL IV CAMPIONAT DE FUTBOL 7 A SUECA


La Fundació de la Comunitat Valenciana Santos Andrés, Santiago i Miguel per a persones amb malaltia mental va organitzar dimarts passat, a les instal·lacions del Camp de l’Infantil, el IV Campionat de Futbol 7 Intercentres de la Comunitat. 
“El principal motiu pel qual vam decidir posar en marxa este projecte, és sensibilitzar i lluitar contra l’estigma de les persones amb malaltia mental, i fomentar que els nostres usuaris desenvolupen hàbits de vida saludable en entorns normalitzats”, segons fonts de la Fundació.
Aquest Campionat, que ha arribat a la seua quarta edició, s’ha anat consolidant i convertint en un fòrum de reunió on participen professionals, familiars i usuaris dels diferents recursos de salut mental de la província de València. A més, a través de les diferents edicions, ha guanyat en competitivitat i en qualitat futbolística dels usuaris participants, han assenyalat des de la Fundació. “És per això que la majoria de centres que atenen persones amb malaltia mental ho tenen assenyalat en el seu calendari com un esdeveniment al qual no poden fallar”.
Els centres participants en esta jornada esportiva van ser: CRIS i Centre de Dia de Gandia; CRIS de Velluters; AFEMPES de Paterna; GERISAN; ENCERTA Serveis a la Comunitat; CEEM de Xeraco; CRIS i Centre de Dia d’ACOVA; CEEM de Bétera; MUSEO; CRIS i Centre de Dia Sant Pau; Fundació Santos Andrés, Santiago i Miguel de Sueca; CEEM Cumbres de Calicanto; i ASIGER Vistabella de Torrent, resultant guanyador el Cris i Centre de Dia d’Acova, València.
Així mateix, va ser fa dos anys quan, durant el desenvolupament d’aquest Campionat de Futbol 7 Intercentres, va sorgir la idea de crear una lliga de futbol per a persones amb malaltia mental. Els centres participants en esta lliga disputen els partits durant l’any una vegada al mes en els poliesportius municipals de Paterna i Sueca i, durant el Campionat celebrat ahir, es va aprofitar també per a entregar els trofeus als guanyadors i participants.
L’alcalde de Sueca, Salvador Campillo, acompanyat pels regidors de Sanitat, Josefa Juan; Educació i Joventut, Raquel Tamarit; i Festes, Dimas Vázquez; van acudir per a presenciar la final del Campionat i entregar els trofeus.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada