dilluns, 4 de juny del 2012

ALZIRA CELEBRA DEL 26 AL 30 DE JUNY L’XI FESTIVAL SPANISH BRASS


Alzira celebra enguany la XI edició del Festival Spanish Brass del 26 al 30 de juny. Les entrades per a les diferents actuacions ixen a la venda a partir, del 5 juny, a les 19:30 hores, en la taquilla del Gran Teatre.

El Festival Spanish Brass d’Alzira, ha rebut durant les seues deu primeres edicions més de 900 alumnes de tota Espanya i d’altres països, que han pogut gaudir de les diferents activitats com ara, tallers sobre técnica instrumental, ioga, respiració i reconducció postural; exposicions de les diferents marques que patrocinen el festival, masterclass i concerts.
El Festival Spanish Brass Alzira ha volgut des del principi que no fóra únicamente un festival per a músics i estudiants, sinó que a través dels nombrosos concerts, s’obrira a una ciutat que ha demostrat un gran interés per la música.
Les actuacions començaran el dimarts, 26 de juny, a les 22:30 hores, al Claustre de la Casa de la Cultura, amb l’actuació dels Spanish Brass Luur Metalls i Pep Gimeno “El Botifarra”. L’entrada és de 4 euros.
El dimecres, 27 de juny, a les 22:30 hores, al Claustre de la Casa de la Cultura, tindrà lloc una Nit de jazz, a càrrec de Rex Richardson, Toni Berenguer, Ramón Cardo i PCG Trio. L’entrada és de 4 euros.
El dijous, 28 de juny, també al  claustre de la Casa de la Cultura, a les 22:30 hores, Concert de Professors amb Verónique Goudin. L’entrada és lliure.
El divendres, 29 de juny, al Claustre de la Casa de la Cultura, a les 19:15 hores, actuació de Jóvens Intèrprets amb Véronique Goudin. L’entrada és lliure. Eixe mateix dia, a les 22:30 hores, tindrà lloc l’actuació de la Banda SMA, Spanish Brass Luur Metalls i Jacques Mauger. L’entrada és de 4 euros.
El dissabte, 30 de juny, a les 19:15 hores, al claustre de la Casa de la Cultura, Tindrà lloc l’actuació Spanish Stomvi Trombone Ensemble. A la vesprada, en la Plaça Major, Engrata Teatre presentarà U.R.I. (Unitat de Rialles Intensives). A les 22:30 hores, en el Gran Teatre, tindrà lloc l’actuació de Sound of Brass i Enrique Crespo. L’entrada és a 8 euros, 6 euros la reduïda.

Classes
Les classes s’estructuren entorn de cinc instruments de la família de vent metall en què, a més dels membres del quintet Spanish Brass Luur Metalls, cada any es compta amb una àmplia representación de professors valencians, espanyols i internacionals.
En 2012 comptarem amb:
Trompeta
-Rex Richardson. EE.UU. Professor de la Virginia Commonwealth University.
-Luis González. Professor del Musikene de Sant Sebastián i del Conservatori del Liceu de Barcelona.
-Juanjo Serna. València Membre de Spanish Brass Luur Metalls
-Carlos Benetó. Membre de Spanish Brass Luur Metalls
Màster Class- Vicente Olmos. Euskadi Solista de l’Orquestra Simfònica de Bilbao.

Trompa
-Markus Maskuniitty– Finlàndia. Professor del Conservatori de Hannover (Alemanya).
-Javier Bonet. Madrid Membre de l’Orquestra nacional d’Espanya.
-Manuel Pérez. València Membre de Spanish Brass Luur Metalls
Màster Class- Nancy Joy. EE.UU. Professora de la New Mèxic State University.

Trombó
-Gilles Millière. França. Professor del Conservatori Nacional Superior de Música de París.
-Carlos Gil. València – España. Professor del Conservatori José Iturbi de València
Màster Class - Indalecio Bonet. Membre de Spanish Brass Luur Metalls.
-Alberto Urretxo. Euskadi Trombó de l’Orquestra Simfònica de Bilbao.

Tuba
-Michael Lind – Suècia. Professor del Royal College of Music d’Estocolm (Suècia).
-Vicente López. València. Professor del conservatori de música d’Ontinyent.
-Sergio Finca. València. Membre de Spanish Brass Luur Metalls

Música de cambra
-Enrique Crespo – Alemanya. Director de l’Enrique Crespo Brass Ensemble.

Tallers
Taller d’interpretació orquestral. Michael Lind – Suècia

Presentació llibres
-Interactuant sense por. Rosa Iniesta Masmano – València – Espanya.
-Optimitza la teua activitat musical. La tècnica Alexander en la música. Rafael García Martínez – València – Espanya.


Obres d’encàrrec
Una altra de les peces angulars del SBALZ, és ampliar el repertori de la música contemporánia per a metall i per a això, des de la segona edició, cada any s’encarrega a un compositor una peça per al grup gran de metalls que s’estrena durant el concert de professors. Enguany s'ha pensat a realitzar un encàrrec per a quintet de metalls i veu, una obra basada en el Cant d’Estil valencià. Amb les primeres 5 peces del festival en 2007 es và gravar SBALZ Brass Ensemble, un cd amb les obres que des de 2003 han sigut compostes per Juanjo Colomer, Ferrer Ferrán, Andrés Valero, Francisco Zacarés i Christian Lindberg, que va ser presentat en el concert de clausura.
Un altre dels aspectes importants del festival és el de nomenar cada any a una personalitat del festival. Enguany aquesta nominació ha recaigut en un trombonista excepcional, Enrique Crespo.
El compositor resident serà enguany, el compositor i saxofonista, Ramón Cardo. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada