dissabte, 14 de gener del 2012

Alumnes i professors de l'Institut Blasco Ibañez de Cullera es concentren per les retallades en l´Educació Pública


IES Blasco Ibánez.Cullera
També aquests divendres els  alumnes i professors de l'Institut Blasco Ibañez de Cullera s’han manifestat,  a les portes del centre, com a protesta per les retallades de la Generalitat Valenciana en l´educació.

Segons ha manifetsta un dels professors : “ara ens trobem amb la sorpresa que els metges i els mestres som els únics culpables del malbaratament dels serveis públics”.

Alumnes i profesors han manifestat el seu descontent per l´aprovació per part de la Generalitat d´el Decret Llei que aplica les retallades en la sanitat i l´educació i que faran que molta gent perda fins un 20% del seu poder adquisitiu.

La direcció del centre informa que les retallades estan tenint un efecte negatiu i que, en l´actualitat  tenen problemes de sustitucions de professorat: “tenim una professora jubilada que no s´ha cobert la plaça”.
També, a hores d´ara l’institut porta més de mig curs sense que no se li hagen passat els pressupostos. Segons explica el director del centre  “No podem posar la calefacció. Se li deuen al centre al voltant de 50.000 euros. Tambévolen retallar alguns programes educatius, de recolçament als inmigrants i de reforç. La qualitat de l´ensenyament públic es veu greument afectada”.

L’institut té la intenció de continuar fent concentracions durant dos dijous més pels diferents carrers de la localitat. També estan previstes altres mobilitzacións i la manifestació a València el proper 26 de gener.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada