dijous, 10 de maig del 2012

L’ATUR PUJA EN 2012 UN 20% A ALGEMESÍ FINS MARCAR EL RÈCORD HISTÒRIC DELS ÚLTIMS 10 ANYS


Algemesí ha registrat, segons les dades del SERVEF, un rècord històric d’aturats.
A Algemesí s'ha triplicat el nombre de gent que ha acabat en l’atur.


3390 algemesinencs i algemesinenques es troben apuntats a les llistes de l’atur. Aquesta és la quantitat més alta que l´agrupació local Més Algemesí té constància en els últims deu anys, després d’haver fet un estudi de la situació a partir de diferents bases de dades oficials consultades.
En el que portem de 2012, 573 conciutadans han acabat en l’atur, la qual cosa significa que en quatre mesos l’atur s’ha incrementat un 20’34%.
Novament tenim la desgràcia de ser, entre les grans poblacions de la Ribera, la que pitjor està afrontant la crisi. Aquesta quantitat està molt per damunt de l’evolució de l’atur a ciutats riberenques semblants. A Carcaixent l’atur durant 2012 s’ha incrementat la meitat, un 9’87% (230 aturats), a Alzira un 7’47 (365 aturats) i a Sueca un 6’93% (214 aturats). Alguna cosa s’està fent mal ament a Algemesí quan durant 2012, en relació a aquestes ciutats, hem duplicat o triplicat el número de gent que ha acabat a l’atur. Caldrà doncs revisar el que està passant per poder actuar.
L’Ajuntament no para de fer autopropaganda sobre les seues mesures en contra de la crisi, la majoria d’elles cosmètiques, però les xifres indiquen que no s’estan prenent les mesures adequades. Tot i que l’Ajuntament no és el responsable únic ni principal de la situació, no deixa de ser una administració implicada més.
Els 3390 aturats quintupliquen de sobra els aturats que Algemesí tenia en els anys 2003 (708) i 2004 (698).
Algemesí no pot suportar aquesta sangria. Si ens atenem a l’informe “Datos Económicos y Sociales de las Unidades Territoriales de España” de CajaEspaña-Caja Duero -publicat en febrer- el percentatge d’atur d’Algemesí a data 31 de març de 2011 era prou superior a la mitjana estatal i provincial. Enfront del  13’5 d’aturats (en relació a la població activa) nacional, i el 14,6 provincial Algemesí registrava un 16’1% de població activa aturada. 2’6% més que l’Estat i 1’5% més que la resta de la província. Segons la base de dades de l’“Anuario Económico de España” publicat per La Caixa hem passat de registrar un 6 o 7% d’atur en el període 2000-2008, i estar situats al voltant de la mitjana provincial (el mínim registrat és un 5’6% en 2003), al 14’7 de 2010 o el 16’1 del 2011, percentatges que es troben per damunt de la mitjana de la província.
Podem dir que l’economia d’Algemesí va, des de l’any 2008, molt pitjor que la resta d’economies locals de la província, però va especialment pitjor des de que governa el Sr Rajoy a Madrid. MÉS ALGEMESÍ vol mostrar la seua preocupació per aquestes nefastes dades de l’atur a Algemesí, dades que demostren que les mesures preses a nivell estatal pel Govern del Sr Rajoy -juntament amb l’efecte de les gelades- estan enfonsant l’economia local.
La nostra oposició a la reforma laboral és una oposició feta des de les dades i els resultats. Se’ns intentà enganyar dient que el nou govern no anava a retallar serveis, no anava a pujar impostos i anava a fer una reforma amb l’objectiu de crear llocs de treball. El ben cert és que ens hem trobat amb una reforma per abaratir l’acomiadament, una pujada temerària d’impostos i unes retallades ferotges que en Algemesí han aconseguit enviar en 2102 a 573 conciutadans a l’atur. Les polítiques del Sr Rajoy estan castigant especialment el poble d’Algemesí. És per això que des de MÉS ALGEMESÍ reclamen un canvi urgent de els polítiques econòmiques i liberals que ha posat en pràctica el Govern de l’Estat i que són aplaudides i recolzades per l’equip de govern municipal, el qual, no oposant-se a aquestes mesures, tolera i consent aquesta sangria constant en Algemesí. Ha afirmat Josep Bermúdez
Portaveu del grup municipal MÉS ALGEMESÍ.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada