dimarts, 17 d’abril del 2012

SUECA ACULL LES OBRES DE LA CONFEDERACIÓ HIDROGRÀFICA DEL XÚQUER PER LA MILLORA DE LA QUALITAT DE L´AIGUA

El Cap d’Àrea de la Zona I de Direcció Tècnica de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, Santiago Mellado, s’ha reunit amb l’alcalde de Sueca, Salvador Campillo, i el regidor d’Urbanisme, Enrique Vidal, per a procedir a l’entrega i recepció de les obres executades en Sueca per aquest ens, consistents en l’ampliació de la capacitat de l’EDAR de Sueca i l'impuls del Mareny de Barraquetes. “Es tracta d’unes actuacions vitals per al nostre municipi. Encara que no resulten apreciables a simple vista, ja que han sigut realitzades en la seua gran majoria en el subsòl, suposen una millora importantíssima en l’aprofitament i la qualitat de l’aigua de Sueca, especialment en la zona marítima”, ha assenyalat l’alcalde de Sueca, Salvador Campillo.

Les obres executades, i recepcionades per l’Ajuntament, han consistit en la reordenació i ampliació de la capacitat del sistema de depuració de l’EDAR de Sueca i l'impuls del Mareny de Barraquetes, afavorint la reutilització eficient dels efluents per a fins agrícoles, com també la millora de les aportacions hídriques al Parc Natural de l’Albufera.
L’EDAR de Sueca tractarà els abocaments que es generen al Mareny, per la qual cosa s’amplia la seua capacitat per a arribar a un cabal de 18.150 m3/dia, equivalent a 60.500 habitants. Els abocaments arribaran a l’EDAR de Sueca mitjançant conduccions de huit quilòmetres impulsats des de l’EDAR del Mareny. “Desapareix la funcionalitat de la depuradora del Mareny per la seua falta de capacitat i també per les molèsties que ocasionava als veïns. A partir d’ara, i gràcies a estes obres, eixa aigua que es tractava al Mareny s’enviarà a Sueca perquè siga tractada a la nova depuradora ampliada”, ha afirmat el regidor d’Urbanisme, Enrique Vidal.
També es pretenen eliminar els abocaments actuals de la xarxa de sanejament a la xarxa de séquies, enviant-los a la depuradora a través dels col·lectors existents. “Estes actuacions permetran les connexions de zones com ara el carrer Sequial, el barri Granell i la ronda Bernat Alinyo”, ha assenyalat Vidal.
Finalment, i a fi de protegir les infraestructures de huit quilòmetres on s’allotgen les canonades corresponents a la impulsió del Mareny, s’ha creat una senda paral·lela al Sequial d’ús de vianants.

La inversió realitzada per la Confederació Hidrogràfica del Xúquer a Sueca ha ascendit a 14 milions d’euros, per les tres obres executades per comanda de la Direcció General de l’Aigua del llavors Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí a l’Ajuntament de Sueca, per a la seua explotació, manteniment i conservació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada