dimarts, 17 d’abril del 2012

L´ASSOCIACIÓ FOTOGRÀFICA XÚQUER DE CULLERA EXPOSA UNA MOSTRA DEDICADA A SUECA


L’Associació Fotogràfica Xúquer de Cullera va inaugurar divendres passat, a la Casa de la Dona de Cullera, dintre de les activitats culturals de les festes 2012, una exposició dedicada a Sueca. A l’acte van assistir els regidors de Cultura, Josep Navarro, i Festes, Dimas Vázquez, els quals, juntament a l’alcalde de Cullera, Ernesto Sanjuán, van realitzar un recorregut per aquesta interessant mostra que reflectix amb meticulositat detalls del dia a dia de la ciutat.

L’objectiu d’aquesta exposició “és el de plasmar la realitat d’un dia qualsevol de Sueca: l’ambient del Mercat Municipal, la gent llegint el diari en els casinos, la seua arquitectura, les seues festes, l’arròs.. i tants detalls que conformen la cultura suecana”, en paraules del president de l’Associació Fotogràfica Xúquer, Nacho Romero. L’Associació està formada per ciutadans i ciutadanes del municipi de Cullera, de totes les edats, aficionats a la fotografia i interessats a aprendre i participar en aquests tipus de treballs.
Entre totes les fotografies exposades, destaca la realitzada a una Muntanyeta dels Sants il·luminada. “La idea va sorgir d’un dels socis. L’objectiu era captar una imatge de la Muntanyeta dels Sants il·luminada de manera totalment analògica, no hi ha res de photoshop”, explica Romero. L’Associació, aprofitant la presència d’autoritats municipals, va anunciar que aquesta fotografia seria regalada a l’Ajuntament de Sueca. “Estem molt agraïts per este obsequi, i li buscarem un lloc principal i molt visible a l’Ajuntament perquè puga ser disfrutada per tots els suecans i suecanes. Els dos municipis tenim les nostres semblances i les nostres diferències, però entre les coses que ens assemblen està l’estima per l’art, per totes les belles arts en general. I una mostra és esta exposició que ha realitzat gent de Cullera sobre el nostre municipi, d’una qualitat i tècnica meravellosa”, va assenyalar el regidor de Cultura, Josep Navarro.
L’exposició, que ja va poder contemplar-se el passat mes de novembre a la sala d’exposicions Els Porxets de Sueca, es va  preparar durant tot un any. “Vam entendre que tenia un gran valor, no sols artístic sinó també cultural, i que Cullera podia aprofitar-se també d’aquest treball i per això vam decidir exposar-la també ací”, va afirmar Romero. La mostra es podrà visitar fins al divendres 20 d’abril, en la Casa de la Dona de Cullera.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada