dimarts, 27 de març del 2012

VALORACIÓ EN LA RIBERA DE LA CAMPANYA INFORMATIVA AMB MOTIU DE LA VAGA GENERAL DEL DIJOUS 29

Aqusta és la vaga més complicada de la història per la por que se’ns ha inculcat i a pesar que la immensa majoria tenen clar que és la retallada de drets més greu de la democràcia.

Algunes administracions públiques estan exercint de “piquets antivaga”.

Comissions Obreres i La Unió General de Treballadors, després d’haver participat en més de 300 actes entre assemblees en empreses, assemblees ciutadanes i reunions amb col·lectius estimen que el pròxim dia 29 la vaga general a la comarca afectarà un 80 % de la indústria i a més d’un 60 % en educació i sanitat.
Calculem que la informació de les nostres raons en contra de la Reforma Laboral ha arribat per via directa dels nostres representants a les empreses a més de 80.000 treballadors.
També s’han arreplegat l’adhesió de més de 200 Comités d’Empresa així com la firma de més de 10.000 treballadors.
Els sindicats consideren que aquesta és la vaga més complicada de la història pel temor en què viu la societat i per la por que se’ns ha inculcat i que posa els treballadors de genolls a pesar que la immensa majoria ho tenen clar i així ens ho han expressat que aquesta Reforma Laboral és el retall de drets més greu de la democràcia.
CCOO i UGT han denunciat que algunes empreses i algunes administracions públiques estan exercint de “piquets antivaga”. Els departaments de recursos humans s’han dirigit als treballadors bé repartint escrits o bé parlant directament incitant-los a no solidaritzar-se amb la vaga argumentant que la vaga no va amb ells.
Els sindicats expressen que la vaga del pròxim dia 29 “no volem que siga una vaga de piquets però si no ens deixen un altre remei ho serà”.
Durant la campanya informativa UGT I CCOO han demanat la solidaritat a les botigues i comerços  i els han demanat als autònoms que s’abstinguen d’obrir perquè perjudiquen els seus propis interessos i els dels seus clients. “No té sentit que en els polígons la majoria estiguen de vaga i al contrari en els centres dels nostres pobles els comerços òbriguen i donen una aparença falsa de normalitat, cosa que no es correspondria amb la realitat social i laboral”.
UGT i CCOO han insistit en el fet que la vaga és perquè El Govern i la Patronal rectifiquen i negocien de veritat amb els sindicats una reforma laboral justa i equilibrada per als empresaris i els treballadors.
Amb aquest atemptat als drets laborals i socials, els sindicats estimen que desapareixerà la classe mitjana que representen els treballadors qualificats i especialistes.
Josep Antoni Carrascosa, secretari general de CCOO comarcal, ha insistit en el fet que la patronal ha aconseguit una de les seues reivindicacions històriques pel fet que el conveni si no es revisa en dos anys desapareix  i els treballadors es queden desprotegits.
Per la seua banda, Pepe Esteve, secretari general de UGT comarcal, ha ressaltat com extremadament greu i perniciós el fet que amb la Reforma Laboral, les empreses unilateralment poden canviar l’horari i el lloc de treball així com canviar i rebaixar els salaris.
També Carrascosa, en tots els actes que hi ha participat ha insistit en com resulta d’intolerable que fins als 33 anys puga ser legal cobrar per davall del Salari Mínim Interprofessional.
Per la seua banda, Esteve, també ha posat l’èmfasi en els retalls socials que empitjoren la qualitat de la nostra educació pública  cosa que comportarà un pitjor futur per als nostres fills.
Finalment, els sindicats han assenyalat com a conclusió que la Reforma Laboral dirigida pels empresaris i aprovada pel Govern no solucionen cap dels problemes que han provocat l’alt índex de desocupació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada