dimarts, 27 de març del 2012

CCOO I UGT EXPLIQUEN LES RAONS DE LA VAGA GENERAL A L'ALCÚDIA

La Casa de la Cultura de l'Alcúdia va acollir aquest dilluns un acte, organitzat per Compromís per l'Alcúdia, sobre la reforma laboral i la vaga general del 29 de març que comptà amb una nombrosa assistència de públic.

Josep Esteve, secretari comarcal de la UGT, va explicar el retrocés en matèria de drets laborals i socials de la reforma laboral, que liquida l'ocupació estable i el salari digne. Una reforma que no crearà ocupació però si agreujarà la crisi i la recessió. També va manifestar que la vaga del dia 29 no és una vaga política sinó en defensa dels treballadors i treballadores els drets dels quals poden ser vulnerats sense cap garantia en les seues condicions de treball. “A partir d'ara cap dret es pot considerar segur o inviolable” afirmà.
Per la seua part Josep Carrascosa, secretari comarcal de CCOO, va incidir en les possibles eixides a la crisi que havien de passar per una reforma fiscal que augmentara els impostos als que més tenen i amb una reforma del teixit productiu.
Carrascosa va explicar que aquesta reforma laboral no servirà per a crear ocupació sinó per a destruir-la , tal com  ha passat amb  les anteriors.
El representant de CCOO es preguntava com era possible que, amb les mateixes condicions de treball, la desocupació al País Basc estiguera 15 punts per davall que la desocupació al País Valencià.
Paco Sanz de Compromís per l'Alcúdia, va destacar la greu situació dels joves, la generació millor preparada de la historia, als que negàvem un futur i han d'emigrar per trobar feina en altres països, com també les condicions de precarietat i baixos salaris dels que hagen aconseguit una ocupació. Va afirmar que la reforma laboral i les retallades que afecten els serveis públics com l'educació i la sanitat formen part de la mateixa política que volia acabar amb les conquistes laborals i socials dels treballadors i treballadores. Finalment va fer una crida a la indignació per aquesta reforma i a la participació en la vaga general del 29 de març.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada