dimarts, 13 de març del 2012

ALGEMESÍ SIGNA UN CONVENI DE COL·LABORACIÓ AMB EL COMITÉ LOCAL DE CREU ROJA EN ACTIVITATS HUMANITARIES I SOCIALS

L’Ajuntament d’Algemesí, a través de la seua regidoria de Benestar Social, ha signat un conveni de col·laboració amb el Comité Local de Creu Roja Algemesí pel que ambdós entitats es comprometen a auxiliar i col·laborar en activitats humanitàries i socials com l’entrega d’aliments i bosses d’higiene als ciutadans i ciutadanes del municipi que més ho necessiten; són els coneguts “aliments per a la solidaritat”.
A l’acte de firma ha assistit l’alcalde d’Algemesí, Vicent Ramón García Mont, la regidor de Benestar Social, Vicenta Castell i el President del Comité Local de Creu Roja, Josep Camarasa.
Gràcies a aquesta col·laboració, moltes persones que requerixen ajudes i que complixen amb uns barems entren a formar part d’aquest programa social que pretén ajudar-los davant de la difícil situació actual,  amb el fi últim que com més persones siga possible tracten d’eixir de la situació en què es troben.
L’objectiu d’este conveni no és un altre que augmentar l’acció social al municipi i tractar d’aportar les màximes i millors ajudes per als ciutadans i ciutadanes que més ho necessiten”, explica l’alcalde d’Algemesí, Vicent Ramón García Mont.
Durant 2011 l’Ajuntament d’Algemesí va destinar 105.089’08 euros en ajuda social. Concretament, 80.000 euros en vals d’alimentació i 25.089’08 euros en altres conceptes d’ajuda com ara ulleres, medicaments, bolquers, etc.
Per la seua banda el Comité Local de Creu Roja Algemesí va incrementar l’ajuda social en un 261% respecte a l’any 2010.
Cáritas Algemesí també presta ajuda destinada a la formació en llengua castellana, projectes d’atenció a la infància, un taller de costura titulat “obrim portes” i destinat a la formació integral de les dones, cursos de formació i treball, la creació d’una botiga solidària, campanyes d’emergència humanitària extraordinàries, projectes de cooperació internacional, trobades, animació comunitària i un magatzem solidari amb mobiliari de casa que estiga en bon estat i siga susceptible de ser utilitzat.
Creu Roja Algemesí és una entitat col·laborada i gestora del Pla d’Aliments excedents de la Unió Europea i procedents del Pla Espanyol de Garantia Agrària (FEGA) i un dels seus objectius és pal·liar la falta de recursos per a l’obtenció d’aliments de cara a les persones més desfavorides. A més, Creu Roja també dispensa en esta campanya unes bosses d’higiene i neteja personal que contribuïxen a proporcionar salubritat a les persones amb menys recursos.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada