dimarts, 28 de febrer del 2012

POLICIES DE LA RIBERA ES FORMEN A ALMUSAFES PER A RESOLDRE CONFLICTES PRIVATS

El consistori d'Almussafes organitza el curs formatiu, homologat per l'IVASPE


L'Ajuntament d'Almussafes va inaugurar, ahir dilluns dia 27, un curs de nocions generals de dret civil de 20 hores de formació reglada, destinat a policies locals de València. L'IVASPE (Institut Valencià de Seguretat Pública i Emergències) homologa l'esmentat programa formatiu, en el qual un total de 32 agents policials d'una desena de localitats aprenen els principis bàsics de les actuacions a donar per a la  solució de conflictes d'àmbit privat, en tots aquells casos en què hi siguen requerits.

La sala de conferències del pavelló poliesportiu municipal acull al grup de 32 policies locals que s'han inscrit en el curs formatiu en diferents matèries de Dret Civil connectades amb el Codi Penal i en intervencions d'auxili a menors o incapacitats, facilitant unes pautes d'actuació clares davant de les problemàtiques generades. l’Alcalde, Albert Girona, ha animat els agents a aprofitar els coneixements per a millorar la seua praxis policial en aquest tipus de conflictes, a més de destacar l’esforç que s’està fent des del Departament Policial Municipal  respecte a això .
L'inspector en cap de la Policia Local d'Almussafes, David Lerma, imparteix l'esmentat programa formatiu que ha impulsat la mateixa Regidoria de Seguretat Ciutadana de l'ajuntament i la clausura de la qual està prevista per a les 13 hores de divendres que ve dia 2.
Agents d'Almussafes i d'altres municipis de la comarca de la Ribera Baixa, com Cullera , Sueca, Benifaió, Pobla Llarga, Alzira, Mislata, Burjassot, Picassent i la pròpia ciutat de València, analitzen temàtiques centrades bàsicament en el Dret de Família i la seua relació amb la protecció de menors i incapacitats o amb els tipus penals. Així també, una altra de les matèries d'estudi és el Dret de la propietat i més concretament el Dret de la propietat horitzontal i tota la problemàtica que es genera en el dia a dia de les comunitats de veïns, un conflicte en què ha d'intervindre el cos policial, aplicant un protocol d'actuació basat en la Llei Orgànica de Forces i Cossos de Seguretat.
La limitació del nombre d'hores de formació no ens permet l'estudi exhaustiu del Dret Civil, per la qual cosa hem apostat per centrar-nos en aquelles qüestions que més es repetixen en la casuística diària dels policies locals, facilitant-los les ferramentes d'actuació per a la resolució dels conflictes privats més adequades”, explica l'inspector cap.   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada