dijous, 16 de febrer del 2012

LA FALLA SUCRO PRESENTA EL LLIBRE “SUECA PAISATGE, CULTURA I MEDI AMBIENT”

El llibre “Sueca paisatge, cultura i medi ambient” és obra del geògraf, fotògraf i escriptor, Paco Tortosa


La Falla Sucro presenta el llibre sobre Sueca amb el qual obsequiarà els seus fallers d’honor

El saló d’actes de la Casa de la Cultura de Sueca va acollir ahir la presentació del llibre de Paco Tortosa, “Sueca paisatge, cultura i medi ambient”, obra amb la qual aquesta comissió vol obsequiar tots els seus fallers d’honor del present exercici faller. En l’acte van intervindre l’autor del llibre; l’editora, Dolors Pedrós; el coautor del mapa i guia excursionista del terme municipal, que s’entregarà junt amb els exemplars del llibre, Pau Tomás; el president de la Falla Sucro, Salvador Masó; el regidor de Cultura, Josep Navarro; i el presentador de l’acte i delegat de la comissió en la Junta Local Fallera, Juan Vicente Vivó. També van estar presents la Fallera Major Infantil i el President Infantil, Patricia Pérez i Jorge Tamarit, així com el president de la Junta Local Fallera de Sueca, Vicent Iborra; la Fallera Major de Sueca, Rebeca Rubio; les membres de la seua cort d’honor; i molts fallers i amics d’aquesta comissió fallera.
“La Falla Sucro té l’honor de presentar el llibre “Sueca, paisatge, cultura i medi ambient”, de Paco Tortosa. Un llibre que realitza un estudi exhaustiu i complet de la  nostra ciutat  i que, acompanyat de nombroses fotografies, no pot deixar indiferent a ningú, perquè la nostra Falla té les coses molt clares: apostar una i altra vegada per la nostra cultura i les nostres tradicions. I ho fem des del respecte, la serietat i, com no podia ser de cap altra manera, aprofitant al màxim tots aquells organismes i institucions que ens recolzen. És per això que voldria fer una menció especial a la nostra corporació municipal per la seua ajuda desinteressada, que ha fet  possible que el pròxim dia 18 de febrer els nostres fallers d’honor obtinguen aquesta obra”, en paraules del presentador de l’acte, Juan Vicente Vivó. Per la seua banda, l’autor del llibre, Paco Tortosa, es va mostrar content i emocionat per poder tornar a presentar aquesta obra a Sueca, alhora que va fer una reflexió “sobre el valuosíssim patrimoni cultural, arquitectònic, paisatgístic i gastronòmic amb que compteu els suecans i suecanes. És una obra de la qual estic particularment feliç perquè, la persona que aleshores era el vostre alcalde, Joan Baldoví, em va deixar fer una crònica en primera persona amb uns textos, no com és habitual descriptius i objectius, sinó que em va dir: viatja un any i compta’ns el que veges. I per a un geògraf en els temps que corren, això és tot un privilegi”.
Dolors Pedrós, d’Edicions 96, va voler fer un reconeixement “a la tasca cultural que esteu realitzant des de la Falla Sucro per haver triat este llibre com a obsequi per als vostres fallers d’honor. Quin exemple que una falla s’implique en un projecte com este, en un llibre com este que és molt vostre, de la gent del poble, i que aposte per anar fent xarxa social, cultural i també festiva, que no té perquè estar renyit”. El coautor del mapa del terme municipal, Pau Fuster, d’El Tossal Cartografies, va mostrar també el seu agraïment per poder tornar a presentar aquest mapa, “una cosa poc usual, perquè el més normal és assistir a presentacions de llibres, no de mapes. Per això, estic molt content de poder parlar d’este treball”. Tant l’autor del llibre, com l’editora, van lloar la minuciositat i professionalitat d’El Tossal Cartografies a l’hora de confeccionar aquest mapa.
El president de la comissió, Salvador Masó, després de realitzar un emocionat elogi de l’obra per com havia aconseguit calar en la seua persona, i agrair tant a l’autor, editora, coautor del mapa i a l’Ajuntament la seua col·laboració, va justificar l’elecció d’aquest regal “com un obsequi a la dignitat que mereixen els nostres fallers d’honor, i una continuació a l’aposta per la tasca cultural que des de la Falla s'està duent a terme des de fa molts anys”. Finalment, el regidor de Cultura, Josep Navarro, va agrair la invitació de la Falla Sucro, “estic molt content i orgullós d’estar ací amb vosaltres”, alhora que va lloar el treball d’aquesta comissió “dins del món faller, la Falla Sucro ocupa un lloc pioner. La relació d’esta comissió amb la cultura és antiga i molt profitosa: llibres, música, exposicions... Gràcies a la Falla Sucro per reivindicar el nostre patrimoni i la nostra cultura amb activitats i accions tan interessants com esta”.

L’acte d’entrega del llibre com a regal als fallers d’honor tindrà lloc, al casal de la comissió, el pròxim 18 de febrer.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada