dijous, 16 de febrer del 2012

PRIMERA MARXA A PEU PER LA RUTA BERNARDINA

L’Ajuntament d’Alzira i el de Carlet, juntament amb la Diputació de València, estan organitzant una marxa a peu per la “Ruta Bernardina, de Carlet a Alzira”, per al proper diumenge 11 de març. L’objectiu de promoure aquesta marxa turística, és  donar a conéixer el traçat d’aquesta nova Ruta de la Ribera. Així com gaudir d’una jornada de senderisme pels pobles i paratges de la comarca per on circula aquest camí, identificat i homologat com a senda de curt recorregut, per la Federació d’Esports de Muntanya i Escalada com el PR-CV 421.


Amb l’ànim d’enfortir la relació dels pobles de la Ribera pels quals se sent l’empremta de Sant Bernat, ambdós Ajuntaments, amb la col·laboració del Patronat de Turisme “València, Terra i Mar” de la Diputació de València, han organitzat esta marxa, extensiva a tots els que vulguen acompanyar els pelegrins bernardins.
Està previst que la trobada, del diumenge 11 de març, siga a les 10:30 hores a l’Ermita de Sant Bernat a Carlet, allí es concentraran tots els que vulguen participar-hi. L’Ajuntament d’Alzira té previst disposar d’autobusos per a desplaçar als que vulguen assistir-hi. Una vegada allí, després de la presentació oficial de la Ruta per part de les autoritats, es realitzarà la visita a aquest singular edifici d’arquitectura heptagonal guiats per Maribel Vanaclocha, presidenta de la confraria de Sant Bernat de Carlet.
Després de l’esmorzar es donarà inici a la Ruta, visitant les localitats veïnes de Benimodo, l’Alcúdia i Guadassuar fins a arribar al lloc conegut com la pileta del Martiri, juntament amb l’ermita de Sant Bernat, on el President de la Pontifícia Confraria de Sant Bernat d’Alzira, Josep Palacios, rebrà als pelegrins i explicarà la història, significat i importància d’aquest paratge bernardí. Posteriorment, la Ruta continuarà fins a Alzira, on després de visitar el monument dels Casalicis dels Sants Patrons, finalitzarà la marxa en Santa Caterina, on es conserven les relíquies dels Sants.
La Ruta Bernardina naix en l’Ermita de Sant Bernat a Carlet, on la tradició situa el lloc del naixement dels Sants de la Ribera, Bernat, Maria i Gracia. Des d’allí, seguint els passos d’estos personatges que van recórrer este camí en el segle XII, travessa els municipis de Carlet, Benimodo, l’Alcúdia, Guadassuar i, finalment, Alzira. Una recorregut amb un fort contingut cultural per a tots.
Els pobles de la Ribera tenen, a través d’esta senda, un excusa per estretar els llaços culturals que els unix.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada