dimarts, 28 de febrer del 2012

EL SUPREM DONA LA RAÓ A L’EXMINISTRA SINDE QUE PARALITZÀ L’ENDERROCAMENT DE PART DEL CABANYAL I TOMBA LA QUERELLA INTERPOSTA PER RITA BARBERA


L'orde del Ministeri de Cultura que declarava el pla urbanístic del PP de partir en dos en barri valencià d'El Cabanyal és un "espoli" al patrimoni històric és vàlida i compleix la llei. 

Així ho ha confirmat el Tribunal Suprem al desestimar l'últim recurs de súplica interposat per la Generalitat i l'Ajuntament de València davant d'una sentència semblant del mateix tribunal. La Generalitat i l'Ajuntament de València denunciaren  l'exministra Ángeles González Sinde per prevaricació i usurpació de funcions al dictar l'orde de protecció del barri marítim de València al desembre del 2010.

L’orde declarava una espoliació el pla de Rita Barberá, alcaldessa de València, per a partir el barri en dos i això va provocar les irades protestes de l'Ajuntament i de la Generalitat, que van acusar la ministra d'immiscir-se en assumptes que no li competien. Barberá va presentar llavors la primera querella per suposada prevaricació contra González Sinde que va ser arxivada. El Suprem arxiva ara la súplica contra aquella decisió judicial. El Suprem, en una resolució del 9 de febrer, rebutja el recurs de súplica interposat per Generalitat i Ajuntament de València contra la decisió d'inadmetre a tràmit la primera querella al considerar que els fets denunciats no constituïen delicte ja que sosté que en l'escrit de recurs els querellants no aporten "ni una sola al·legació ni un xicotet argument que intente desvirtuar tan sols quant es va expressar en la resolució recorreguda".

Quan el Suprem va rebutjar la primera querella, la Generalitat, llavors presidida per Francisco Camps, va aprovar un decret per a sortejar l'orde de paralització dels derrocaments que va permetre a l'alcaldessa ficar les excavadores al barri durant uns dies, en els que va haver-hi una dura càrrega policial contra els manifestacions que pretenien evitar el derrocament d'unes quantes cases. El Govern va recórrer el decret de la Generalitat davant del Tribunal Constitucional, que va confirmar la suspensió cautelar del projecte urbanístic i té pendent decidir sobre el fons de l'assumpte.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada