diumenge, 15 de gener del 2012

La Generalitat rebutja les demandes d'infraestructures del municipi de Cullera que pagarà un 10% més de contribució.

El portaveu municipal del grup socialista de Cullera donà a conéixer el passat dia 9  de gener la situació actual del municipi, la discriminació que pateix Cullera en els pressupostos de la Generalitat i com afecten Cullera les mesures preses pel govern de Mariano Rajoy.

Jordi Mayor criticà el rebuig de la Generalitat de totes les demandes del municipi. Segons indica Mayor al deute de la Generalitat amb el municipi cal sumar els diners que han desaparegut dels pressupostos.  “Cullera ha sigut rebutjada i per culpa de la seua debilitat no hem pogut posar en marxa les infraestructures que estem demanant. Totes han estat rebutjades i no  figuren en cap document.”

També Jordi Mayor va criticar la situació d´endeutament de l´Ajuntament de Cullera així com la falta de transparència que pateix el municipi per part del govern d´Ernesto Sanjuan.
Segons Mayor “l´Ajuntament té una situació crítica pel volum de deute i de les factures per falta de pagament.  A l´empresa del fem no se li ha passat la part del sou corresponent a la paga extra de nadal”. “El problema del fem no ve d´ahir. Ja porta tres anys i tots els perjudicis que tinguen estes persones són responsabilitat d´Ernesto Sanjuan. Fa un any es pagaren les factures perquè estaven davant de les eleccions però ara no paguen a ningú”.

Segons indica el portaveu socialista també hi ha un greu problema en la residència d´ancians i en les beques de l´escoleta infantil. “Entenem que està situació s´ha de aclarir el més aviat possible”.

Segons manifestà Mayor, la gestió del Partit Popular de Cullera ha sigut nefasta i va indicar que Cullera està en el pitjor dels casos pel que fa a la pujada de la contribució. “En els darrers 10 anys s´ha apujat quasi un 30% des que està Ernesto Sanjuan en el govern”. “s´hauria d'haver fet una revisió cadastral que no s´ha fet i això farà que puge la contribució un 10%. Són uns diners que hem de pagar per la ineficàcia del govern del Partit Popular a Cullera”.

El portaveu socialista criticà la gestió del partit d´Ernesto Sanjuan en els serveis públics del municipi. Segons explicà Mayor,  “La piscina municipal, dins del plan confiança, està finançant-se dels sobrants d´altres partides municipals i les obres estan mig paralitzades. També estan pendents de solució el pàrquing de l´estació que encara està ple de terra i s´hauria d´arreglar”.

Entre les demandes rebutjades del grup socialista També estàn  la construcció d´un nou col•legi públic a Cullera, la construcció d´un pas a nivell en la partideta, que és competència de la Generalitat Valènciana, la posada en marxa del Centre de Dia, que també és competència exclusiva de la Generalitat, la nova residència d´ancians o l'adequació de l´existent i  la posada en marxa de la comisaria de la policia autonòmica de Cullera que, segons indica el portaveu socialista. “El solar està cedit i encara no s´ha posat una rajola”.

En la roda de premsa Mayor indicà la seua intenció de dialeg amb el govern presidit per Sanjuan: “Volem donar-li un ultimàtum al alcalde. Estem disposats a asseure'ns, parlar  i negociar, poder estar en les decisións i no coparticipar de les mesures que ells presenten a base de retalls que estan  acabant en els serveiss públics de Cullera. L´ajuntament ha de fer els deures per a tindre una ajuda del govern d´un milió d´euros”.

També el grup socialista té la intenció de demanar una modificació de l´ordenança per abaixar la contribució a Cullera. Segons Mayor: “els ciutadans no tenen per què pagar el balafiament i la ineficàcia del govern de Sanjuan”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada