Un
any més, esta iniciativa ha portat a l’Alcúdia els millors
cuiners de la nostra geografia, tots ells abillats amb l’uniforme
de cuina, l’olla i els millors ingredients.
Al
voltant de les 11, els membres del jurat s’han disposat per
començar la degustació de putxero i postres amb kaki, en formen
part Juan Carlos Galbis, com a president, Enrique Machí, del
Restaurant San Bernat de Carlet i guanyador 2012, Fausto Clemente de
Grupo Rex, Richart Briz de Carnisseries Orce, Gustavo Cardona,
director general de Gastraval (Gastronomia Tradicional Valenciana),
Emili Piera escriptor i crític gastronòmic, Josep Millo regidor de
Cultura, Manuel Boix artista alcudienc amb reconeixement
internacional en el camp de la pintura, l’escultura i la
il·lustració, Teresa Martorell presidenta de l’Associació de
Dones de l’ Alcúdia i Elena Giner presidenta de les Tyrius de
l’Alcúdia.
La
sisena edició del concurs ha comptat amb la participació de tretze
restaurants, una mostra representativa de la millor cuina tradicional
dins de la gastronomia valenciana: Casa Granero de Serra, Juan
Veintitrés de Benifaió, La Visteta de Barx, Llopis Gastrobar i
Miguel de l’ Alcúdia, Nazaret de la platja de Puçol, Cultura
Café de l’ Alcúdia, Chaparral de Serra, Chef Amadeo de la platja
de Gandia, Restaurant Emi d’ Orxeta, Sala Braham de Riola i
Gambrinus, de Siete Aguas.
Acabat el concurs, tots els assistents
han pogut tastar tots els putxeros que s’han presentant al concurs
i anar fent les seues travesses de qui seria el guanyador, després
han pogut gaudir d’un bon putxero valencià, elaborat per Salones
Siglo XXI. A l’acte han acudit una representació de l’
Ajuntament, encapçalada per l’alcalde Robert Martínez, la
Diputada provincial Oreto Segura i el Diputat Emili Gregori, a més
de representants de les diverses entitats esportives i socioculturals
de l’Alcúdia.
En
acabar el dinar, s’ha fet entrega d’ un diploma, una caixa de
caquis de la DO Kaki de la Ribera i una caixa de vins de Cavas
Murviedro a tots els participants i tot seguit s’han lliurat els
premis:
3r
Premi de postres de Kaki: Chef Amadeo (platja de Gandia)
2n
premi de postres de Kaki: La Visteta (Barx)
1r
premi de postres de Kaki: Restaurant Miguel (l’Alcúdia)
3r
premi de putxero valencià: Restaurant Chaparral (Serra)
2n
premi de putxero valencià: Restaurant Juan Veintitrés (Benifaió)
3r
premi de putxero valencià: Restaurant Nazaret (Platja de Puçol)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada