diumenge, 15 de gener del 2012

La Policia Local d'Almussafes realitza més de dos mil proves d'alcoholèmia a conductors en set dies

Els 26 controls preventius realitzats durant la tercera setmana de desembre s'emmarquen en la Campanya Nacional d'Alcoholèmia de la DGT
Només el 0'89% dels conductors és denunciat
Únicament un 0'895 per cent dels conductors detinguts és objecte de la corresponent denúncia
Tan sols 18 conductors dels 2.009 analitzats del 12 al 18 de desembre del passat any 2011, per part dels agents del Departament Policial d'Almussafes, han sigut sancionats per superar la taxa d'alcohol permesa per la llei. La Policia Local va formalitzar un total de 26 controls preventius en diferents zones del nucli urbà, terme municipal i polígons industrials, en el marc de la Campanya Nacional d'Alcoholèmia de la Direcció General de Tràfic.

“El resultat global de la campanya duta a terme des del Departament Policial es valora de manera molt positiva, al detectar una gran conscienciació dels ciutadans respecte a l'obligació de no ingerir alcohol si pretenen posar-se al volant del seu vehicle”, destaquen fonts policials. De fet, de les 2.009 proves d'alcoholèmia realitzades en horari matinal, vespertí i nocturn durant una setmana especial i complicada, donada la gran afluència de menjars i sopars d'empresa celebrades, tan sols un 0'895 per cent dels conductors analitzats van donar positiu en els controls i, d'ells, tan sols un parell d'automobilistes van sumar taxes que van derivar en la confecció d'atestat penal per infracció de l'article 379.2 del Codi Penal.

Així mateix, 56 conductors – un percentatge del 2,78 per cent dels participants en els controls -  van presentar consum d'alcohol, encara que dins de les taxes legals, un fet que no va propiciar la formalització de cap sanció.
Els agents van sotmetre a la corresponent prova a qualsevol classe de vehicles tractors, grups de cicloturistes, camions, turismes, excavadores i ambulàncies, entre altres, així com a qualsevol col•lectiu de conductors: nacionals, internacionals, jóvens i inclús ancians.

Durant els sietes dies destinats a la campanya, es van generar diverses d'anècdotes.
Curiós i rellevant va resultar el fet de la detenció d'un camioner al capdavant d'un tràiler, detingut a la 01'30 hores del passat dia 16 de desembre, septuplicant la taxa legalment establida per a la conducció dels professionals, establida en 0,15 mgr/l. “El dia i l'hora en què es va generar el fet no eren les que es preveien per a la taxa detectada d'1,17 mgr/l i menys per a este tipus de conductors que han de donar un major exemple, ja que passen tota la seua jornada laboral al volant”, explica l'inspector cap del cos d'Almussafes, David Lerma.

Fins els conductors amb bicicleta van ser objecte de la corresponent prova. Com a exemple, dos que conduïen de nit i sense llums que, en controls diferents, van tirar taxes d'alcohol de 0'80 mgr/l. Detectades les infraccions, es va confeccionar denúncia administrativa en ambdós casos, ja que la via penal només és procedent per a conductors de vehicles de motor i/o ciclomotors.
.

Des de la Direcció del Cos de la Policia Local se subratlla que aquests controls, realitzats en zones amb una gran afluència de circulació viària, comporten més seguretat vial i demostren el compromís de l'Ajuntament d'Almussafes en el compliment de les seues obligacions quant al tràfic responsable.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada