dilluns, 15 d’agost del 2011

UNA HABITACIÓ AMB VISTES AL XÚQUER

Maria i Emilio, propietaris de l’hotel rural el Racó de la Pintora decidiren ara fa més de tres anys posar en marxa un projecte que implicaria un canvi important en les seues vides. El detonant per prendre la decisió va ser la crisi del sector de la construcció al qual estaven vinculats professionalment.
“Vam vendre l’empresa i la casa per al projecte. El canvi ha sigut del sector de la construcció al de  l’hostaleria. Buscàvem una vida diferent amb moments de tranquil·litat i més qualitat de vida”.
Resulta curiós que venint del sector de la construcció Maria i Emilio decidiren fer la casa de fusta. Segons ens conta Maria: “La casa l’hem feta de fusta, perquè buscàvem una cosa  totalment diferent” . 
L’hotel El Racó de la Pintora està situat a prop d´ Alberic,  a tan sols 40 km de València i a 8 km d’Alzira.  Als voltants  de l´hotel es poden  practicar activitats com la pesca, navegar amb piragua per l’assut d´Antella o  fer turisme rural a peu o amb bicicleta  entre camps de tarongers.

L’hotel disposa de quasi  2 km2 de jardins que envolten la propietat amb diferents zones d´esbarjo, piscina, lloguer de bicicletes,  una acollidora llar i fins i tot un futbolí.

La casa està situada en un entorn on domina la serenitat. Quilòmetres de natura, que combinen amb la comoditat que avui ofereix la tecnologia.  La casa està envoltada de paratges de muntanya, on poder gaudir de passejos. La seua situació geogràfica privilegiada, entre les poblacions d’Alberic i Gavarda garanteixen les brises marines que venen del mediterrani.
El Riu, La Muntanya, L´Horta, La Murta, L´Albufera són els grans paratges riberencs que trobarem a prop de l’hotel. Per a la seua propietària Maria l’entorn va ser decisiu a l’hora de fer el projecte.
“En realitat volíem fer una casa rural no un hotel, trobàrem este lloc en un accés molt bo, després decidírem fer restaurant per a les persones que es quedaven. Al fer-ho més gran decidírem quedar-nos a treballar els dos. Miràrem primer a Sueca,  teníem clar que volíem un lloc a la zona de la ribera. Sempre coneixem més la zona de casa que no més lluny”.
Però entre els  seus projectes  el Racó de la Pintora té prevista la posada en marxa d’un spa  d´ictioterapia.
Es tracta  d’un tractament innovador que es realitza mitjançant uns xicotets peixos provinents de les conques termals de Kangal (Turquia), anomenats Garra Rufa, que eliminen la pell morta dels peus. Els peixos actuen com a podòlegs naturals que s’alimenten de les cèl·lules mortes dels peus deixant-los més suaus i dotant-los d’una millor circulació.
La Garra Rufa desprén sobre la pell una substància regeneradora amb propietats curatives.
La cuina mediterrània d’autor, és la mes representativa del Racó de la Pintora. Basada en  plats característics i preparats  per Maria, una entusiasta de la cuina que abans era ama de casa i hui ha perfeccionat el seu interés per la nostra cuina i que sorprén amb la seua elaboració.
Per degustar bons arrossos és millor encarregar-los amb antelació, podent elegir tantes varietats com cadascú s'imagine,  com l’arròs melós amb llamàntol i sèpia, l’arròs d’embotits, el de rap o del senyoret.
“Fem una cuina tradicional, mediterrània i amb un toc personal. Assistisc a cursos i fires i busque informació d’Internet i amb la fusió de tot faig els meus plats. A banda dels arrossos, les nostres especialitats són també els fullats, cua de bou, rellom amb figues i foie i també fem postres casolanes artesanes com el flam de carabassa o el d'orxata”.
El Racó de la Pintora, dóna nom a una de les activitats més importants de la seua propietària . A l’hotel trobem una exposició permanent amb les obres de Maria. Segons ens conta: “ jo era ama de casa i practicava en trobades de pintors i també he fet alguna exposició col·lectiva. Vaig començar anant a classes de pintura i ceràmica a Sueca i allí m’entrà l’afició”.
Les habitacions del Racó de la Pintora estan dissenyades per trobar-se com a casa. La construcció, feta de fusta dóna una gran sensació de calidesa a les instal·lacions.
Segons ens conta Maria: “als interiors busquem la comoditat i la senzillesa. També buscàvem que fóra un poc diferent de les habitacions d’un hotel i d’una casa”
.
El relax és tal vegada la nota dominant del Racó de la Pintora. Com escapada d’un pont o cap de setmana és una bona alternativa. Segons Maria  els objectius que busquem de cara al client són:  “que estiguen còmodes i es relaxen amb les postes de sol des de la mateixa terrassa. A l’hivern utilitzem la terrassa acristallada amb xemeneia.  És una casa també pensada  per a parelles que vulguen estar tranquil·les i menjar bé”.

Per a  Maria, els clients del Racó de la Pintora són variats encara que principalment de la nostra comunitat. ”Ve gent de prop de València, Paterna  o Sagunt, gent que ve i passa dos dies i d’ací no es mou. També ve gent de fora per a fer turisme pels voltants de València. Vénen grups de família que lloguen totes les habitacions i passen un cap de setmana. També fem packs de nit bona”. “Nosaltres estem inscrits en la marca Temps, d’allotjaments d’interior de la Comunitat Valenciana”.
“La gent valora el tracte personal, que es troba com a casa, és una relació amb el client més familiar. Tenim un tracte personalitzat i individualitzat. Cada client utilitza la casa i nosaltres  ens adaptem als seus horaris”.
El Racó de la Pintora és, decididament, un lloc ideal per oblidar l’estrès.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada