divendres, 18 d’octubre del 2013

III FESTA ESTELLÉS A CARCAIXENT


  L’associació cultural “Carcaixent m’agrada” ha organitzat per tercer any consecutiu la Festa Estellés a la localitat, que enguany estarà dividida en dues parts: d’una banda la presentació de l’obra inèdita L’inventari clement de Gandia i d’altra el tradicional sopar popular.
La presentació de L’inventari clement de Gandia anirà a càrrec del professor Jordi Oviedo (especialista en l’obra d’Estellés que ha classificat l’arxiu personal de l’autor) i dels poetes Maria Josep Escrivà i Josep Lluís Roig, responsables de l’edició de l’obra que ha publicat Edicions 96, i descobridors dels poemes fins ara inèdits.
Tots tres ens contaran quines característiques fan destacar aquest nou Inventari clement, i com, quasi per casualitat, descobriren alguns mecanoscrits revisats pel propi Estellés que no havien arribat a veure mai la llum a l’Arxiu Històric de Gandia.

En finalitzar la presentació, aquells que ho desitgen podran participar en la lectura de poemes de Vicent Andrés Estellés. Des de l’associació es recomana això sí, que se’ls comunique per correu electrònic el poema escollit per tal d’evitar duplicitats.
L’any 2010, l’escriptor Josep Lozano va fer una crida a la societat valenciana per instaurar una celebració anual en homenatge al poeta. La idea de la Festa Estellés va sorgir de l’admiració que li provocà a Josep Lozano la festa que organitzen els escocesos, des de fa ja més de 200 anys, per celebrar el naixement del seu poeta Robert Burns. Vicent Andrés Estellés va nàixer el 4 de setembre de 1922 a Bujassot i se’l considera, junt a Ausiàs Marc, el màxim exponent de la poesia valenciana.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada