divendres, 25 d’octubre del 2013

EN EDUCACIÓ NO PODEM DONAR CAP PAS ENRERE.


Des de el PSPV de la Ribera Alta sense cap mena de dubte podem afirmar que aquest es un dels moments més difícils al quals esta enfrontant -se l’escola pública des de que estem en democràcia.

El secretari del area de educació dels socialistes de la Ribera Alta, Pascual Pastor, manifiesta que en aquest dia 24 d’octubre tota la comunitat educativa pares, mares alumnes, professorat tant de l’escoles de primària com de secundaria, han realitzat actes en protesta per tot l’ assetjament que està fent el Partit Popular, amb la llei Wert al capdavant, per carregar-se anys d’escola pública i deteriorar la imatge dels centres públics que són d’una qualitat demostrada i que han aconseguit crear un clima de convivència social i d’igualtat d’oportunitat per a totes les famílies.

Segons Pastor els pares mares, mestres, professorat, veïns i veïnes han deixat clar en esta comarca que EN EDUCACIÓ NO PODEM DONAR CAP PAS ENRERE.
Pastor afirma que totes aquestes polítiques neoliberal sols han fet que posar entrebancs als universitaris i alumnes de formació professional per a que puguen iniciar o completar els seus estudis, eliminant beques d’estudi, deixant a les famílies sense ajudes als llibres de text, privat de beques de menjador, de transport, allunyant als nostres alumnes de la igualtat d’oportunitats... i un llarg etcètera.
El responsable socialista creu que no podem acostumar-se a les aules massificades, a deixar de tindre recursos i professorat per abordar i donar solució als alumnes amb necessitat educatives especials als centres de primària i també de secundaria, la reducció de desdoblaments o que estableixquen controls i proves externes per seleccionar i segregar a l’alumnat.
Pastor afirma que l’educació no es un negoci. És la llavor social més important que ha tenir un poble si vol tindre futur. No podem veure com soscaven els òrgans de participació llevant-los poder de decisió: consells escolars, claustres de professorat, etc i que tant ens ha costat d’aconseguir.
Els socialistes de la Ribera Alta no podem acceptar esta política de concerts indiscriminats i que fan subsidiària l’escola pública de la concertada i privada i que la llei WERT vol sentenciar. No podem deixar de lluitar per una educació de qualitat i en valència. Hem de demanar als nostres politics fes-ne tot el possible per capgirar esta situació educativa. La ciutadania espera un canvi i de segur que es va a produir entre tots.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada