divendres, 25 d’octubre del 2013

CARLES ALBEROLA GUANYA EL VIII PREMI DE TEATRE CIUTAT D´ALZIRA AMB LA COMÈDIA M´ESPERARÀS?


El jurat ha distingit l’obra per unanimitat

M’esperaràs?, de Carles Alberola, és l’obra guardonada amb el VIII Premi de Teatre Ciutat d’Alzira Palanca i Roca, convocat per l’Ajuntament d’Alzira i dotat amb 6.000 €. En aquesta edició, el jurat –format per Salvador Bataller, José Antonio Martínez, Josep Palomero, Jordi Verdú i el regidor de Cultura Carlos Correal, que l’ha presidit– ha escollit per unanimitat l’obra M’esperaràs? entre les 46 obres presentades –una de les convocatòries amb més originals presentats a concurs en aquesta modalitat–, destacant «l’enginy dels diàlegs d’aquesta comèdia d’embolics sentimentals».

L’obra, que serà publicada per Edicions Bromera en la col·lecció «Bromera Teatre» i que manté la ironia i l’estil inconfusible de l’autor, ens presenta dos amics que es reuneixen a sopar a casa d’un d’ells. Ens trobem, per una banda, amb Rubén, l’amfitrió ‒professor universitari i, d’alguna manera, un fracassat‒, i de l’altra, amb Jaume ‒ric, triomfador i un seductor empedreït‒, a qui acompanyen la dona, Raquel, i la germana d’aquesta. A partir d’ací, se succeeixen els girs i els embolics entre els quatre: amors creuats, infidelitats no confessades..., tot amanit amb un bon còctel d’acudits que fan de l’obra un viver d’emocions i situacions divertides que engresquen el lector.
Carles Alberola (Alzira, 1964), actor i director d’escena, ha estrenat amb un gran èxit de públic i de crítica obres com O tu o res, Currículum, Besos, Spot, Mandíbula afilada i Que tinguem sort!. Fundador i director de la companyia teatral valenciana amb més projecció, Albena Teatre ‒que l’any 2014 complirà dues dècades de trajectòria‒, Alberola s’ha consolidat com un referent en l’àmbit de la dramatúrgia i ha assentat les bases d’una nova manera de concebre la creació teatral.
Carles Alberola rebrà els 6.000 € amb què està dotat el guardó, juntament amb l’estatueta emblemàtica dels Ciutat d’Alzira –obra de l’artista Manuel Boix–, durant el sopar de lliurament dels XXV Premis Literaris Ciutat d’Alzira, que tindrà lloc la nit del 8 de novembre de 2013.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada