dimecres, 5 de desembre del 2012

L'AJUNTAMENT DE SUECA RECOLZA EL CINEMA A L'ESCOLA


Aquesta activitat, organitzada per Escola Valenciana, promou el cine en valencià per a l’alumnat

Un any més, l’Ajuntament de Sueca, a través de les Regidories de Cultura i Educació, ha posat en marxa aquesta iniciativa d’Escola Valenciana consistent en la promoció del cinema en valencià dirigit als alumnes d’Infantil i Primària del municipi. El programa Cinema a l’Escola es realitza gràcies a la implicació de diversos ajuntaments que subvencionen la possibilitat de projectar pel·lícules en valencià en sales del seu municipi.
Des de l’Ajuntament de Sueca realitzem des de fa anys una aposta contínua pel valencià, en aquest cas, per la indústria cinematogràfica en valencià. Volem que es convertisca en una situació normal i habitual poder disfrutar del cinema en valencià, i acostar esta possibilitat als xiquets”, ha assenyalat el regidor de Cultura, Josep Navarro. “Malgrat que majoritàriament els continguts que s’emeten són en castellà, volem que els xiquets aprenguen que els personatges que veuen en la televisió o en el cinema també s’expressen en valencià”, ha afirmat la regidora d’Educació, Raquel Tamarit.
Els criteris de selecció de les pel·lícules atenen a l’actualitat dels títols i a la temàtica que tracten. Les triades, en aquesta ocasió, han sigut Ice Age 4, per als alumnes d’Infantil i primer cicle de Primària, i Un gat a París, per als alumnes de segon i tercer cicle de Primària. En total, han disfrutat d’esta iniciativa al voltant de 1.400 xiquets i xiquetes del municipi. El Centre Municipal Bernat i Baldoví ha sigut el lloc triat per a la projecció de les pel·lícules, una activitat que va començar dilluns passat i ha finalitzat este matí.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada