divendres, 23 de novembre del 2012

ALMUSSAFES PROMOU UNA CAMPANYA D'ARREPLEGA DE FIRMES PERQUÈ AUTOBUSOS BUÑOL S.L. MILLORE EL SERVEI


L'alcalde i diversos regidors de l'equip de govern arreplegaran personalment les rúbriques durant tot el cap de setmana al parc Central.
Entre les principals peticions se sol·licita a la Conselleria que efectue una nova licitació ajustada a la realitat


Les reaccions a la supressió unilateral de cinc viatges en el servei diari de transport públic regular permanent entre València i Almussafes per part de l'empresa concessionària de la línia Autobusos Buñol S.L continuen succeint-se a Almussafes. A més de les diferents reunions mantingudes per l'alcalde amb la gerència de la companyia, la Direcció General de Transport i els usuaris del servei i la posterior remissió de les peticions dels veïns afectats a l'empresa responsable i a la Conselleria, l'equip de govern acaba d'impulsar una campanya d'arreplega de firmes. En l'argumentació se sol·licita a l'actual concessionari de la línia de transport que restablisca el servei en els termes proposats pels usuaris, a més de demanar a la Conselleria que no prorrogue l'actual concessió a Buñol, prevista per a març del 2013
Dissabte 24 i el diumenge 25, entre les 10 i les 13 hores del matí, el president de la corporació municipal, Albert Girona, acompanyat pels edils de l'equip de govern, s'encarregarà personalment de reunir rúbriques en clara protesta a l'eliminació de tres viatges amb eixida des de la capital valenciana i d'altres dos des d'Almussafes per part d'Autobusos Buñol, S.L. Així mateix, durant la setmana que ve, es podran formalitzar les firmes en les tres parades de bus i en els edificis públics. “Temporalment i com a primer objectiu, sol·licitem que l'empresa recupere les expedicions que demanden els usuaris, encara que la solució definitiva passa per que la Conselleria, que és l'organisme que té la potestat legal, denuncie l'actual concessió perquè és lesiva per als interessos d'Almussafes, a l'exigir-li a la companyia de transports tan sols un parell de viatges d'anada i un altre de tornada”, explica Girona.
Aprofitant la celebració de l'octava edició de la Fira del Comerç i dels Serveis, la cita per a potenciar el dret a la participació dels veïns d'Almussafes s'ha establit al parc Central.
Els veïns i veïnes que signen la petició formal elaborada des de l'alcaldia, traslladaran la seua queixa comuna respecte al funcionament del servei de transport interurbà per carretera que presta Autobusos Buñol directament a la Sra. Consellera d'Infraestructures, Territori y Medi Ambient. Així mateix, i exercint el seu dret de participació, sol·liciten que l'ajuntament actue en nom i representació de tots els firmants en l'expedient obert davant de la Conselleria de Transports.

Les demandes
Respecte a l'actual concessió, la proposta formal incidix en el fet que es reconduïsca el servei d'acord amb les conclusions elaborades conjuntament pels usuaris i l'ajuntament en la reunió mantinguda el passat dia 13.

Respecte a la gestió indirecta del servei per la Conselleria se sol·licita que no es convalide i, en conseqüència, no es prorrogue l'actual concessió l'actual concessió a Autobusos Buñol, esgotant les possibilitats del Decret 24 /2010,de 29 de gener del Consell.

Així mateix, s'incidix en el fet que s'efectue un estudi real de les necessitats dels veïns d'Almussafes i usuaris de la línia i que d'acord amb això es realitze una nova convocatòria de nova licitació ajustada a la realitat socioeconòmica i d'acord amb l'àrea d'influència definida pel flux de viatgers i les necessitats reals de la localitat.

Les demandes també passen perquè el servei de transport oferisca una major transparència al ciutadà en compliment amb allò que establix la normativa vigent, que obliga a les administracions públiques a facilitar l'accés dels ciutadans als servicis públics a través de les noves tecnologies.

En l'escrit es demana, així mateix, que la Conselleria requerisca a l'empresa Buñol, o bé es facilite directament a l'Ajuntament, en qualitat de representant dels veïns usuaris del servei, informació sobre el control efectuat per l'Agència Valenciana de Transport (AVT) en el seu moment, o per l'administració autonòmica, en l'actualitat, en relació amb els transports públics de viatgers per carretera de la línia València-Almussafes-Benifaió, així com la informació facilitada pel concessionari respecte a dades concretes, referits separadament a cada un dels tràfics que integren la concessió.

Per la importància d'Almussafes com un dels municipis amb major desenvolupament industrial de la Comunitat no podem deixar de costat el Pla de Mobilitat elaborat pels propis empresaris del polígon industrial Rei Joan Carles I”, argumenta la màxima autoritat municipal, qui confia que la mesura de pressió done els seus fruits i finalment la petició exigida redunde en benefici dels veïns d'Almussafes.
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada