dilluns, 24 de setembre del 2012

AFACU OBRI LES PORTES PER A COMMEMORAR EL DIA MUNDIAL DE L'ALZHÈIMER

Divendres 21 de setembre l'Associació de Familiars i Malalts d'Alzhéimer i altres demències (AFACU) van obrir les portes per a commemorar amb tots els ciutadans que s'acostaren el Dia internacional de l'Alzhèimer, una malaltia cada vegada més present i que afecta la vida de malats i familiars de manera diversa.
Aquests és el segon any consecutiu que AFACU celebra aquest dia amb la intenció de conscienciar i implicar la societat en un problema real i que no té distincions socials o culturals. A la jornada hi van assitir nombrós públic i representants de tots els partis polítics del municipi, així com també de col·lectius, associacions i agrupacions del poble, molts d'ells col·laboradors habitulas de l'associació en actes i esdeveniments. Així hi havia representants de la Muixeranga de Cullera, de les Societats Musicals o de l'Associació d'Alumnes d'FPA, amb tots els quals duen a terme diverses activitats al llarg de l'any per a recaptar fons per a l'Associació. Enguany també i per segon any consecutiu s'ha editat la revista "Records"  on a més d'oferir informació tècnica, jurídica i saludable sobre els malalts d'Alzhèimer també hi col·laboren diverses firmes de persones representants del món de la salut , l'ensenyameny i la cultura. 
AFACU complix una tasca fonamental amb els malalts i els familiars. Durant tot l'any al local del carrer del riu ( antic cap de famílies) , tots els dimarts i el divendres hi ha tallers per als malalts i els familiarsm durant dues hores en què el recolzament mutu i la implicació personal dels associats i amics de l'Associacions compartixen creativitat, salut, tècniques de relaxació , teràpies i activitats ludicomotores que ajuden els malats i els familiars a dur la vida amb més normalitat. 
L'Associació compta amb més de 30 malalts que juntament amb els familiars han fet els treballs que s'han exposat al públic. Cal dir que dels malalts associats hi ha també d'altres poblacions com Sueca i que l'Associació és manté sense cap ajuda econòmica pública i només a travésde les quaotes i donatius que fan els associacitas i amics de l'Associació.
Per  a més informació o contacte AFACU

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada