dissabte, 4 d’agost del 2012

EL PSPV DE LA RIBERA BAIXA DEMANA UNA MORATÒRIA EN LA PUJADA DE L´IVA PER A LES FALLES



Mayor: “en el PP deuen reflexionar sobre el mal que s’està fent als fallers, als professionals i a totes les persones que viuen de la festa”.

Els socialistes també reclamen que s’aplique el tipus reduït per al sector amb la finalitat de preservar els llocs de treball

El PSPV de la Ribera Baixa presentarà als ajuntaments de la comarca una moció per a demanar al Govern d’Espanya una moratoria en la pujada de l’IVA per a les falles l’any 2013 davant les greus conseqüències que per a la festa pot tindre l’increment d’aquest impost, acordat pel Govern central del PP.
A més, els socialistes exigiran l’aplicació d’un tipus reduït per a les falles que no supere el 10%, davant el 21% que ha imposat al sector l’Executiu de Mariano Rajoy.
La formació considera que actualment la pràctica totalitat dels contractes entre les comissions i els artistes ja estan signats i els pressuposts pactats i tancats, pel que l’augment de 13 punts planteja un seriós problema tant per a les comissions com per als artistes.
Segons els càlculs que el sector ha transmés al partit, quasi una quarta part del presupost del preu acordat es destinarà a pagar el nou tipus impositiu. Si a això se li suma la pujada de l’IVA dels materials i dels professionals contractats, el marge de benefici es diluix enormement.
El secretari general del PSPV de la Ribera Baixa, Jordi Mayor, ha considerat “una autèntica barbaritat” la decisió de del PP, “no sols perquè perjudica els fallers, sinó perquè ataca directament l’economia i la riquesa que generen les Falles”.
El PP ha d’adonar-se que va a perjudicar als artistes, al sector de la indumentaria i a totes aquelles empreses que viuen de la festa”, ha expressat Mayor.
Jordi Mayor

Cal fer-los vore que les Falles, a banda de ser un estendard de la identitat dels valencians, és una festa dinamitzadora de l’economia i generadora d’ocupació i riquesa”, ha recordat el líder comarcal, “pel que en el PP i més concretament en el Govern central deuen reflexionar sobre el mal que s’està fent als fallers, als professionals i a totes les persones que viuen de la festa”.

Finalment, Mayor ha subratllat que aquestes mesures “també ataquen al turisme perquè si la festa entra en declivi, el sector també perd ingressos i, conseqüentment, es creen menys llocs de treball”.
Espere que el PP de la Ribera Baixa i la resta de partits s’unisquen a nosaltres en la defensa de les falles, dels artistes i del sector turístic, fonamentals per a la nostra economia i també per al manteniment de la nostra idiosincrasia identitària”, ha conclòs.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada