dissabte, 4 d’agost del 2012

ALGEMESÍ ÉS PROTAGONISTA EN CIUTATS ESPANYOLES I ESTRANGERES A UN MES DE LA CELEBRACIÓ DE LA FESTA DE LA MARE DE DEU DE LA SALUT



Algemesí i les seues festes més universals també és reclam de l’interés de publicacions i revistes; a nivell internacional la festa ha ocupat pàgines en les revistes culturals de Corea i Japó i espais informatius en les fires de turisme de Brussel·les i Milà.


A un mes de l’inici de la celebració de la Festa de la Mare de Déu de la Salut, la festivitat és objecte de conferències exposicions i publicacions en unes quantes ciutats espanyoles que mostren interés per projectar els encants de l’últim Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat declarat per la Unesco.
Així doncs, aquest cap de setmana la festa de la Mare de Déu de la Salut d’Algemesí serà presentada a Elx, la publicació anual que antecedix a la festa del Misteri, en què la processó d’Algemesí tindrà un protagonisme especial; ja que les dos celebracions compartixen el títol de Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat.
Dimarts passat, el Museu Valencià de la Festa va ser invitat per l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú a participar en un col·loqui sobre cultura immaterial, en el que també van assistir representants de la Fira Mediterrània de Manresa i l’associació de dansaires de Barcelona.
També Barcelona va acollir el passat mes de juliol unes jornades internacionals, en el Centre Unesco de Catalunya, en les que l’Alcalde d’Algemesí, Vicent Ramón García Mont, va presentar una comunicació sobre les particularitats organitzatives de la festa algemesinense.

Vinaròs i Castelló han inaugurat recentment en els seus museus d’etnologia l’exposició dedicada a la història de la dolçaina i al paper que Algemesí ha exercit en la seua recuperació. Esta exposició serà presentada pròximament en les ciutats de València, Pego i Alcoi.
Però Algemesí i les seues festes més universals són reclam de l’interés de publicacions i revistes. Tal és el cas de la revista del patrimoni cultural valencià (Abante), la publicació Sao o la revista que edita el Centre d’Estudis Fallers de la ciutat de València, les quals han presentat en els seus últims números, amplis reportatges sobre la celebració.
També la revista Escriptura Pública que edita el consell General del Notariat d’Espanya i algunes companyies aèries i navieres han mostrat interés per la festa de la Mare de Déu de la Salut d’Algemesí i han sol·licitat reportatges i entrevistes per a publicar en les seues revistes mensuals.
A nivell internacional la festa ha ocupat pàgines en les revistes culturals de Corea i Japó i espais informatius en les fires de turisme de Brussel·les i Milà.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada