dilluns, 4 de juny del 2012

ELS SOCIALISTES DE LLOMBAI EXIGIXEN RESPONSABILITATS DAVANT DE LES IRREGULARITATS DETECTADES PEL TRIBUNAL DE COMPTES EN L’EXECUCIÓ DE LES OBRES DEL PLA E


El portaveu socialista a Llombai, Anselmo Cardona, demana a l’equip de govern del PP que “done explicacions públiques del que ocorre, i que explique per què es va incomplir tant la Llei de Contractes com el decret del Pla Zapatero

El portaveu socialista a l’Ajuntament de Llombai, Anselmo Cardona, ha exigit que “es depuren responsabilitats i es donen les explicacions públiques pertinents” davant de les irregularitats detectades pel Tribunal de Comptes de la Generalitat Valenciana en l’execució de les obres del Pla E. En aquest sentit, Cardona ha explicat que són “més que preocupants” les irregularitats descobertes tant en “la preparació de contractes” com en l’absència de preu en el criteri de contractació en unes obres que han suposat una inversió superior als 400.000 euros i que s’han destinat a les millores de serveis bàsics en l’àrea de Sant Antoni.
El portaveu socialista ha recordat que, tal com marca la Llei de Contractes i el Decret del Pla ZP, la forma d’executar aquestes obres no està ni permesa ni autoritzada. Per això, han demanat a l’equip de govern que done les explicacions necessàries i assumisquen les seues responsabilitats i les conseqüències.

SEGUIMENT I  CONTROL

D’altra banda, Cardona ha destacat que el grup municipal socialista ja va presentar al desembre de 2011 una moció en el ple perquè es creara una Comissió de Control i Seguiment de les contractacions públiques que es realitzaren a l’Ajuntament de Llombai. Aquesta comissió que, segons demanaven els socialistes, havia d’estar integrada per tots els grups polítics del consistori tindria “caràcter permanent per a garantir la transparència i l’ètica en l’adjudicació de contractes d’obres i serveis i les seleccions per als contractes de personal”.
No obstant això, ha lamentat que aquesta moció “va ser rebutjada per la majoria absoluta del PP que només va justificar la seua negativa al·legant que costaria més diners a l’Ajuntament, quan els regidors del grup socialista indiquem que renunciàvem a cobrar les intervencions en l'esmentada comissió”. Per als socialistes, aquesta va ser una “oportunitat perduda per a demostrar als veïns que l’Ajuntament actua amb major grau de transparència i integritat”.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada