dilluns, 4 de juny del 2012

L´OFERTA FORMATIVA GRATUÏTA ONLINE PER ALS VEÏNS D´ALMUSSAFES CONCLOU AMB MIG MILERS DE CURSOS


El consistori d'Almussafes ha sufragat la totalitat dels cursos de formació a distància.
Un total de 353 usuaris han participat en la primera edició del programa

L'Ajuntament d'Almussafes acaba de concloure la primera edició de l'oferta formativa online, destinada a tots els veïns i veïnes de la localitat majors de 16 anys. A l'abril de l'any passat, el consistori municipal va inaugurar la iniciativa, considerada com a pionera, que s'ha clausurat amb un total de 353 sol·licitants que han ampliat els seus coneixements en diferents àrees laborals, apostant per la realització de 500 cursos de formació a distància.
El Departament de Desenvolupament Local i Promoció Socioeconòmica municipal ha dirigit aquesta nova finestra formativa municipal, en la qual els veïns – independentment de la seua condició laboral - han pogut triar la seua especialització professional entre un catàleg de més de 400 cursos online, homologats per la Fundació Tripartida.

A l'abril del passat any, l'alcalde, Albert Girona, la Tècnic en Desenvolupament Local, Elena Baldoví, i el tècnic de Joventut, Andrés Pedrón, van fer públiques les principals característiques del pla de formació a distància que ha convertit al consistori d'Almussafes en pioner en l'ús de les noves tecnologies aplicades a la qualificació professional dels veïns.
Després de la presentació pública, l'Ajuntament va distribuir per tots els domicilis del nucli urbà un fullet explicatiu de l'esmentada oferta formativa online, impulsada i sufragada pel mateix ajuntament després de firmar un conveni amb una empresa especialitzada que s'ha encarregat de gestionar la plataforma virtual, amb accés directe des de la  web municipal.
Durant l'últim any, el Departament de Desenvolupament Local i Promoció Socioeconòmica municipal ha registrat un total de 500 peticions de cursos per part de 353 veïns i veïnes, un fet que la regidora d'Ocupació, Mª Carmen Sants Joans, valora molt positivament. “El programa formatiu a distància ha sigut acollit i completat pels nostres ciutadans en els últims dotze mesos, com una gran oportunitat de millorar els seus coneixements en diferents camps laborals que els permeten obrir noves expectatives a l'ocupació”, comenta.
De fet, el catàleg dels més de 400 cursos gratuïts a l'abast de les persones majors de 16 anys, empadronades a Almussafes un mínim d'un any, s'ha distribuït en un total de deu àrees formatives, que permeten una major capacitació per a afrontar el futur professional, tant de les persones inserides laboralment com d'aquelles que es troben en situació de desocupació.
No obstant això, el consistori d'Almussafes va establir un límit de tres accions formatives per persona amb la finalitat de beneficiar al nombre més gran de ciutadans, els que han pogut triar entre un ampli ventall de temàtiques, com la informàtica, la programació de xarxes i el disseny, la gestió, administració i habilitats de direcció, els idiomes, el màrqueting, l'hostaleria i l'educació, entre molts altres camps educatius. Clausurada la primera convocatòria del programa, els cursos d'idiomes, informàtica, administració, formador de formadors, prevenció de riscos laborals i manipulació d'aliments han copat la major part de les sol·licituds cursades.
Des de l'Ajuntament ja s'està valorant la possibilitat d'oferir una nova edició d'aquest sistema educatiu a distància, adaptat a tots els horaris i destinat a millorar la qualificació professional dels ciutadans d'Almussafes.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada