dimecres, 6 de juny del 2012

ALZIRA POSARÀ EN MARXA UNA AULA MENTOR EN IDEA


L’Ajuntament d’Alzira va subscriure, el passat mes de desembre, un conveni de col·laboració amb el Ministeri d’Educació per a la posada en marxa d’Una Aula Mentor a la ciutat, a causa de la demanda de cursos per part la ciutadania.
L’Aula Mentor és un sistema de formació a distància dins de l'anomenada Formació Oberta, que proporciona als alumnes l’accés als recursos formatius en línia i a una tutoria personalitzada per Internet.
La interacció tutor-alumne es realitza a través del correu electrònic i de les ferramentes de comunicació disponibles en la plataforma de gestió i formació del Centre Virtual d’Educació (CVE) del Ministeri d’Educació.
Per a accedir a aquest sistema de formació, les persones interessades han de matricular-se en el curs que els interesse de l’oferta mentor. L’alumnat mentor pot seguir el curs en què s’ha matriculat de dos maneres :
Des de sa casa, a través d’internet, ja que aquest sistema de formació es caracteritza per desenvolupar-se a través de la plataforma creada en el Ministeri d’Educació, i amb recursos telemàtics.
Si l’alumne no disposa d’ordinador o d’accés a internet, assistirà a l’aula mentor on s’ha matriculat per a realitzar el curs.

Les principals característiques de l’Aula Mentor són:

Oferta formativa. S’ajusta a l’establida pel Ministeri d’Educació per a l’Aula Mentor :

Cursos de caràcter professional:
Ofimàtica
Xarxes i equips
Disseny i autoedició
Internet
Electrònica
Salut i Educació
Iniciació a la informàtica
Pime
Mitjans Audiovisuals
Programació
Disseny web
Anglés
Medi Ambient
Cultura i formació General

La Duració dels cursos. És variable. Depén de la dedicació de l’alumne. No hi ha terminis de començament o finalització d’un curs.
La matrícula està oberta tot l’any, excepte el mes d’agost. La matriculació inicial és de dos mesos (48 €), excepte en aquells cursos la duració dels quals és de 30 hores.
El Preu del curs és de 24 euros mensuals, a percebre per l’Ajuntament en concepte de taxes. La taxa és obligatòria com a conseqüència del conveni, l’Ajuntament  no pot optar per la seua gratuïtat.
Una vegada finalitzat el curs, l’alumnat pot presentar-se a l'examen en qualsevol de les cinc convocatòries organitzades al llarg de l’any.
L’Aula Mentor té un sistema d’autofinançament a través de les matrícules dels alumnes en els cursos oferits.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada