dimecres, 13 de juny del 2012

ALGEMESÍ REVISARÀ LA SALUT VISUAL A MÉS DE 800 VEÏNS


Esta és la quarta edició de la campanya de Prevenció del Glaucoma Tercera Edat i la segona de la Campanya de Salut Visual Infantil que es du a terme en el municipi.

L’Ajuntament d’Algemesí, a través de la regidoria de Sanitat, posa en marxa una nova edició de la Campanya de Prevenció del Glaucoma i Tercera Edat. Es tracta d’una campanya de prevenció oftalmològica ja consolidada duta a terme per professionals de la Fundació Oftalmològica Jorge Alió i en la qual molts veïns d’Algemesí poden realitzar-se una completa i exhaustiva revisió oftalmològica sense desplaçar-se fora del municipi.
A més, la campanya també dóna cobertura a molts ciutadans que, de de manera totalment gratuïta poden accedir a realitzar-se revisions d’aquest tipus.
La campanya actual va dirigida a la població adulta i es desenvoluparà entre el 13 i el 15 de juny. L’horari d’atenció serà de 10 a 14 hores i de 16 a 19 hores. Les revisions es realitzen  a la sala Noble de l’Ajuntament d’Algemesí, situada en la primera planta de l’edifici consistorial i en la unitat mòbil ubicada a la plaça Major del municipi amb l’objectiu de realitzar revisions que valguen per a detectar i previndre el glaucoma. Allí podran acudir els interessats a conéixer l’estat de la seua salut visual i sotmetre’s a una presa de pressió intraocular, que és la prova fonamental per a descartar el risc de patir glaucoma. Però a més, també es realitzaran 13 proves oftalmològiques entre les que es troben l’agudesa visual, el fons d’ull, la curvatura del mateix i tota una sèrie de proves mèdiques que validen per a poder detectar a temps una possible anomalia visual.

Durant la campanya anterior, desenvolupada a l’abril de 2011, més de 300 ciutadans van revisar la seua vista gràcies a aquesta iniciativa municipal. En aquesta campanya es va detectar que el 21,7% podrien patir alguna alteració visual, com per exemple cataractes; un problema visual que es va detectar en el 41,3% dels casos analitzats com “sospitosos”.

Campanya de Salut Visual Infantil

També un total de 458 escolars de la localitat d’Algemesí, d’entre 4 i 6 anys d’edat, ha participat en la segona Campanya de Salut Visual Infantil.
Els resultats d’aquesta exploració ocular han revelat que un 24,4% dels xiquets revisats presenta signes de patir anomalies visuals, com ara defectes de refracció, estrabisme o ull vague. Així doncs, a 104 alumnes (el 24,47%) que han passat la revisió oftalmològica en el municipi se’ls ha detectat algun indici de problemes en la vista. El passat any, el percentatge de “alumnes sospitosos” va ser inferior, amb una xifra del 17% del total.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada