La
seu del CdT de València acull la presentació del nou concurs
gastronòmic Arròs de Sueca 2.0
La
seu del Centre de Turisme (CdT) de València ha acollit la
presentació del concurs Arròs de Sueca 2.0. Aquste innovador certamen
gastronòmic, organitzat per l’Ajuntament de Sueca, juntament al Centre
de Turisme de València (CdT), el Club de Caps de Cuina i Rebosteria
de la Comunitat Valenciana, la Universitat Politècnica de València
i la Federació Empresarial d’Hostaleria de València, està
dirigit a cuiners joves, i el seu objectiu principal és que
innovació i tradició es donen la mà. “Si ja som coneguts en tot
el món per fer el millor plat cuinat amb arròs, ara també volem
ser-ho per fer les receptes més originals amb els ingredients de la
nostra paella. Volem unir tradició i modernitat; la tradició,
representada per la paella valenciana, amb els ingredients que
considerem adequats; la modernitat, per la lliure elecció dels
concursants a l’hora de cuinar-los per a crear nous plats que
delecten el públic”, ha assenyalat l’alcalde de Sueca, Salvador
Campillo.
Salvador Campillo i Teresa Ribes |
A
l’acte, en el qual s’ha presentat oficialment la imatge del
Concurs, han assistit també la regidora responsable del Concurs,
Teresa Ribes; el coordinador del Concurs, Jesús Melero; el president
del Club de Caps de Cuina i docent del CdT, Rafael Blasco; el
vicepresident de la Federació d’Hostaleria de València i
president de l’Associació de Restaurants de València, José
Palacios; el responsable del Departament de Ciència i Tecnologia
dels Aliments de la Universitat Politècnica de València, Doctor
Javier Martínez; i el dissenyador de la imatge del Concurs, Vicent
Sanfeliu, de Socarrat Studio.
“Enguany,
el Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca arriba a la
seua 52 edició i com diu el refrany: cal renovar-se o morir. En
realitat, més que un canvi, assistim hui a un naixement i el fill és
el I Concurs Arròs de Sueca 2.0. Aquest concurs naix amb vocació de
trampolí de promoció per als joves cuiners, perquè demostren el
seu art, la seua imaginació davant dels ingredients clàssics de la
nostra paella i elaboren receptes originals i innovadores que
s’acosten als gustos canviants de la gent. És indubtable que la
cuina tradicional té un públic fidel, i el que ha de buscar el món
de la restauració és que les receptes de tota la vida s’elaboren
amb els millors productes, preferentment quilòmetre zero, per a
impulsar l’agricultura de la zona i de la resta de proveïdors
locals”, ha assenyalat la regidora responsable del Concurs, Teresa
Ribes.
Per
a finalitzar, Vicent Sanfeliu, de Socarrat Studio, ha realitzat una
presentació de com es va gestar la identitat corporativa del nou
Concurs, “evidentment, prenem com a punt de partida la paella i,
sobretot, els ingredients que són la base d’aquest Concurs. També
havia d’estar representada Sueca, per ser el lloc on ha nascut la
idea. Els colors vénen determinats per tots aquests elements: l’arròs
i el sol, els tons ocres; l’aigua, el blau; la verdura i els
arrossars, el verd; i la tomaca i la calor de la gent, el roig.
Posteriorment, incorporem la innovació en el cartell sobre la base
clàssica, objectiu principal del Concurs”.
El
Concurs Arròs de Sueca 2.0 està obert a la participació de
professionals del sector, amateurs i estudiants, que justifiquen la
seua activitat en la data de la inscripció, amb edats compreses
entre els 18 i 35 anys. Els participants hauran d’haver realitzat
o estar realitzant la seua formació en els següents centres de
formació tècnica en matèria de gastronomia i turisme d’Espanya:
I.E.S., CdT’s, Escoles de Cuina, Escoles d’Hostaleria i Escoles
Universitàries. Les bases es poden consultar en la pàgina web de
l’Ajuntament: www.sueca.es
El
concurs se celebrarà a les instal·lacions del CdT de València,
l’11 de setembre de 2012. Els premis s’entregaran l’endemà, en
el transcurs de la celebració de la 52 edició del Concurs
Internacional de Paella Valenciana de Sueca.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada