dilluns, 2 d’abril del 2012

SEAFI DE LA MANCOMUNITAT DE LA RIBERA ALTA VA ATENDRE 178 CASOS DE FAMÍLIES EN SITUACIÓ DE RISC DURANT L’ANY 2011.

El Servici Especialitzat d’Atenció a les Famílies i la Infància (SEAFI) de la Mancomunitat de la Ribera Alta va treballar durant el 2011 amb 178 famílies de la comarca en situació vulnerable o de conflicte, quinze més que el 2010 (163) i trenta més que el 2009 (148).

El 51% dels casos estaven relacionats amb crisi i conflictes familiars, el 38% amb casos de menors en situació de risc i l’11% restant amb casos de violència domèstica.
El SEAFI dóna cobertura a 21 pobles de la Ribera Alta durant el 2011 i compta amb un equip format per psicòlegs i educadors socials que treballen coordinats amb els equips socials de base de cada municipi.
Segons el president de la Mancomunitat, Cristóbal García Santafilomena, aquest servei mancomunat permet a les poblacions més xicotetes accedir a un recurs especialitzat de proximitat que redunda en la millora de la intervenció i a una reducció de costos per als ajuntaments associats.
En la reunió celebrada divendres passat 29 de març en la seu de la Mancomunitat el SEAFI i els serveis socials dels municipis adscrits van acordar un protocol de treball unificat en els casos amb menors en situació de risc, així com la coordinació amb altres àrees implicades en la protecció del menor, com a salut, justícia i educació. Estes reunions periòdiques es realitzen cada sis mesos i definixen la línia de treball comú.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada